Joan Laporta, en primer pla, amb una foto de grup del Barça quan va guanyar la Champions League a París
FUTBOL

Va guanyar una Champions League, es va oferir al Barça i ara aconsella a Joan Laporta

El Barça continua buscant, per activa i per passiva, el tècnic encarregat de reemplaçar Xavi Hernández a partir del 30 de juny i Joan Laporta ja ha rebut un últim consell d'un futbolista llegendari que fa pocs mesos es va oferir per jugar al club

El Barça travessa un dels seus moments més complicats en tota la història i, per tant, totes i cadascuna de les decisions que es prenguin hauran de ser molt precises. El president del club culer, Joan Laporta, ho sap i entén que, més enllà dels resultats esportius, la pressió per escollir un nou entrenador del Barça és majúscula. Ara bé, el que no s'esperava el president és el que ha passat aquestes darreres hores, quan un protagonista llegendari s'ha mullat en relació amb el futur del Barça.

Després de l'anunci de Xavi Hernández, l'etapa del qual com a tècnic del Barça finalitzarà, tret de sorpresa, a finals de temporada, el Barça ja s'ha posat en contacte amb diversos tècnics. El favorit per ocupar el rol que deixarà l'egarenc era l'alemany Hansi Flick, però Joan Laporta, a través d'un intermediari, es va adonar d'una altra gran opció. I aquí és on ha entrat en joc Joan Laporta, que una vegada més, amb Deco, s'ha tornat a avançar per tancar un 'deal' bomba per al Barça.

Però compte perquè, segons sembla, Joan Laporta podria parar i frenar-se a escoltar l'opinió d'una llegenda que va guanyar una Champions League i que, recentment, es va oferir al Barça. El president Joan Laporta està disposat a no desaprofitar ni un segon d'un primer tram d'any 2024 que ve carregat de moltes novetats per al Barça. La primera podria arribar aquestes pròximes setmanes i en funció dels resultats, ja que a Can Barça no descarten un altre nou canvi radical d'escenari.

Un excompany i gran amic de Xavi Hernández es mulla sobre el futur nou entrenador del Barça

Quan parlem de Pedro Rodríguez (36 anys, Santa Cruz de Tenerife), parlem d'una autèntica llegenda del Barça que, molt probablement, mai no va ser prou valorada a la ciutat comtal. Almenys no ho va ser durant el moment de màxima esplendor culer, però sí que ho va començar a ser quan, amb el pas dels anys, es va convertir en algú irreemplaçable. "Et valoren només quan marxes", deia l'ara entrenador del primer equip Xavi Hernández, que va ser un dels encarregats de 'truncar' l'últim gran somni de l'extrem canari.

Un extrem canari que, malgrat la seva veterania, segueix sent peça clau a la Lazio italiana, que aquest dimarts passat va caure derrotat contra el Bayern Munic. Fa la sensació que Pedro Rodríguez viu en una eterna joventut que, malgrat conflictes i fins i tot problemes amorosos, s'allarga sobre un eix cronològic sense fi. O almenys això és el que sembla, encara que el canari ja va lliscar que sap que el final de la seva carrera a Europa és a prop d'arribar al final.

Una cursa plena d'èxits que encara agafa més rellevància quan es posa la lupa al com. Discreció, feina i molta disciplina, però sobretot anteposar sempre abans que l'interès personal. Per això, i per més, 'Pedrito' s'ha convertit en una llegenda preparada per donar opinions i perquè, d'alguna manera, el president del Barça el tingui en compte.

Va guanyar una Champions League, es va oferir al Barça i ara aconsella de franc a Joan Laporta

El davanter canari de la Lazio, Pedro Rodríguez, pot presumir si ho ha guanyat tot amb el Barça i amb la selecció espanyola absoluta. Durant la dècada passada, Rodríguez va conquistar Champions, Mundials de Clubs, Lligues i fins i tot un Mundial amb Espanya, que va posar el toc de sal a una carrera llegendària a l'abast de pocs.

Mai va conquistar premis individuals, però 'Pedrito' va saber acceptar el seu rol i, per tant, es va convertir en un líder silenciós i secundari que tot entrenador vol tenir sempre a prop. Ara, preguntat per la situació de Xavi Hernández, que deixarà de ser entrenador del Barça aquest pròxim 30 de juny, Pedro Rodríguez també s'ha volgut mullar i dir la seva.

Una opinió que, per molt que sorprengui, no ha deixat ningú indiferent. "M'hauria agradat que Xavi Hernández continués, és una pena perquè és un grandíssim entrenador i un amic també", va apuntar el canari. Preguntat pel possible relleu, Pedro Rodríguez es va mullar i va apostar per un dels candidats presents a la llista de Joan Laporta.

"Rafa Márquez era un jugador increïble i ara com a entrenador ho està fent molt bé", va dir el canari. "Espero que sigui un candidat sòlid si se'n va Xavi. Li desitjo tota la sort a Rafa, tant de bo pugui ser l'entrenador del Barça", va afegir després del partit d'UEFA Champions League contra el Bayern Munic alemany.

D'amic a amic, va pensar el canari, que fa uns mesos es va oferir per tornar a jugar al Barça sota les ordres del seu excompany i gran amic Xavi Hernández.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: