Oriol Romeu i Xavi Hernández amb una bandera blava amb l'escut del FC Barcelona
FUTBOL

El fitxatge impossible de Xavi es torna possible: cessió al gener i adéu Oriol Romeu

Un vell anhel del FC Barcelona torna a la llista de desitjos i és molt a prop, cosa que provocaria la marxa del tarragoní

Ja és prou conegut que Oriol Romeu no entra dins dels plans de Xavi Hernández, comptant amb pocs minuts. El mitjà va arribar procedent del Girona FC aquest estiu, però no s'ha acabat d'assentar a l'onze titular del de Terrassa. Encara més, ni tan sols ha arribat a estar a prop de ser-ho, a causa del rebuig que sempre ha tingut per part del míster.

Per aquest motiu, el Barça busca algú a la medul·lar que no només ocupi aquesta posició, sinó que també sigui capaç de reemplaçar Gavi. En aquest aspecte, hi ha hagut un nom que ha aparegut en escena que al FC Barcelona li és molt familiar pel passat. I és que ja ha estat a l'agenda blaugrana en infinites ocasions.

No són pocs els articles que s'han fet sobre la possible arribada a Can Barça, però sembla que aquesta vegada serà la definitiva. A diferència de les altres ocasions, en les quals el preu estava alt, aquesta vegada Joan Laporta té clara quina és la manera de portar-ho. Aquesta forma passa per una cessió fins a finals d'any; d'aquesta manera, el tarragoní diria adeu a les poques opcions de jugar.

El Barça torna a buscar Marco Verratti

Aquest vell desig que es torna a fer present al si de la directiva del Barça és Marco Verratti. El club i l'italià van intentar fer possible l'adquisició a l'estiu en què se'n va anar Neymar, és a dir, el 2017. De fet, hi va haver converses, però el transalpí es va fer enrere i va confiar en el projecte que s'estava muntant a París .

A principis d'aquesta temporada, Marco Verratti va marxar amb 31 anys del PSG per fitxar per l'Al-Arabi qatarià. El nou tècnic del conjunt parisenc, Luis Enrique, pretenia fer una renovació i no comptava amb ell per a la nova temporada. De fet, segons va informar Le Parisien, l'asturià li va arribar a dir que "ets el tipus de jugador que detesto", cosa que va acabar negant Verratti.

"Quan vam tornar de les vacances, vaig tenir una reunió amb ell i em va dir que no entrava als seus plans. És un gran entrenador, està fent coses bones al PSG. Jo no ho vaig veure com una decisió personal perquè ell volia canvis i, a vegades, fer canvis és bo", va comentar ja fa temps l'exjugador parisenc.

En el cas que Marco Verratti marxés al Barça, només hi hauria un mètode per fer-ho: mitjançant un préstec. El FC Barcelona hauria d'arribar a un acord amb l'Al-Arabi per aconseguir-ho fins al juny encara que, per aconseguir-ho, el transalpí hauria de posar-lo de part seva. Això sí, el gran atractiu de tornar a Europa i jugar la Champions League fa que el destí sigui interessant.

L'alternativa del Barça a Marco Verratti és Adrien Rabiot

Per si l'operació Marco Veratti no torna a sortir una vegada més, el Barça té un Pla B, el nom del qual és Adrien Rabiot. El també exjugador del PSG va renovar el contracte amb la Juventus per un any, per la qual cosa acaba la seva vinculació el 2024. Ara com ara, continua sense estar renovat, però ja s'han iniciat els primers contactes.

Adrien Rabiot al partit contra el Sevilla
Adrien Rabiot es presenta com a alternativa a Marco Verratti per al Barça | Europa Press

Això sí, l'arribada del Barça i una possible proposta podria capgirar tots els plans. No obstant això, igual que passa amb Marco Verratti, haurà de ser el mateix jugador qui hagi de dir que se'n vol marxar. En cas que no fos així, la Vecchia Signora demanaria una compensació econòmica que, sumat al salari, faria l'operació impossible.

El Barça podria tenir altres opcions a la medul·lar, com és el cas de Thiago Alcántara, però aquestes dues semblen les més clares. Això sí, no signifiquen que siguin tan senzilles, ja que requereixen negociar amb clubs que no estan disposats a deixar-los anar tan fàcilment. Caldrà veure com es pot acabar aquest cas.