Deco mirant de reüll un fantasma dibuixat sobre un fons blaugrana

FUTBOL

El 'fitxatge fantasma' del Barça s'acomiada de la Champions sense jugar, error de Deco

Deco va fer un esforç molt gran per ell i la decepció ha estat absoluta després de la manca d'oportunitats

Per al Barça no és un any fàcil, i encara ho va ser menys l'inici de temporada. Els catalans van arribar a Nadal amb una preocupació absoluta pel joc de l'equip i els resultats, i Deco ho va intentar resoldre. La seva idea va ser dur a terme un fitxatge que amb prou feines ha participat en lliga i que no ha ni debutat a la Champions League.

L'exigència del club català fa que cada temporada se'ls demani el màxim encara que la realitat del club estigui allunyada d'aquestes exigències. El mateix passa als fitxatges que arriben nous, que de vegades no arriben ni a adaptar-se a aquesta pressió. Casos com André Gomes o Coutinho, que mai no van arribar a oferir la seva millor versió, ho confirmen.

Això sí, aquesta vegada no sabem tan sols si ho podria haver fet bé o no. Deco el va portar com a mesura desesperada i es va vendre l'operació com a la salvació per a la segona part de la temporada, però no ha estat així. El joc ha millorat molt, sí, però la seva gran aposta, Vitor Roque, no hi ha tingut absolutament res a veure.

Vitor Roque, el fitxatge milionari de Deco, no debuta a Champions

Deco va apostar per Vitor Roque, però Xavi no ha acabat de confiar-hi. Va costar 60 M€ a l'estiu i es va avançar la seva arribada al gener per tenir-lo ja disponible, però no hi juga. Les estones que ha tingut les ha aprofitat amb gols, però ni així s'ha pogut guanyar més oportunitats.

Vitor Roque fent el gest d'un tigre sobre un fons de color vermell

Si Deco pensava que portant Vitor Roque abans canviaria el rumb de l'equip, estava equivocat. Ni tan sols amb la necessitat de remuntar davant el PSG va sortir, i tots els atacants estan per davant seu. Lògic és també que necessiti un període d'adaptació i no estar exposat al focus principal, encara que crida latenció.

Vitor Roque és un davanter ràpid, amb una capacitat increïble per anar a l'espai, i molt d'acord amb el perfil que ha necessitat Xavi a certs escenaris. El perfil que desenvolupava, per exemple, Ferran quan no va estar Lewandowski, el compleix a la perfecció. Això sí, és molt diferent del polonès i no té les característiques per fer el mateix que va fer davant el PSG a París.

Vitor Roque ha de fer un pas endavant

Li agradi més o menys a Xavi Hernández, i encaixi més o menys amb cada pla de partits, els números de Vitor Roque no han estat gens dolents. Ha disputat 310 minuts a LaLiga, i ha marcat dos gols. A Champions, però, ni ha sortit al camp per a desesperació de Deco.

La part positiva és que Vitor Roque és jove, només té 18 anys, i molt de potencial per explotar. Sigui qui sigui el pròxim entrenador haurà de comptar amb ell, perquè l'aposta ha estat important i cal amortitzar-ho. Té condicions i ara es tracta d'acomodar-lo perquè rendeixi al màxim nivell.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: