Oriol Romeu amb un gran somriure amb Gavi al fons sobre un escut del Barça
FUTBOL

Oriol Romeu i Gavi, protagonistes del fitxatge que uneix el Barça, Girona i Tottenham

La lesió de Gavi i el rendiment d'Oriol Romeu donen pas a una nova incorporació al FC Barcelona

La medul·lar del Barça està en hores baixes. Independentment del nivell mostrat, el mig del camp s'ha debilitat notablement després de la lesió de Gavi. Un contratemps que deixarà fora tota aquesta temporada al '6' del FC Barcelona i que, alhora, permet un nou fitxatge.

Tanmateix, una possible nova incorporació tindria matisos. És ben cert que la baixa de Gavi suposa un alliberament d'un 80 % de la massa salarial, però aquesta vacant l'ocuparà Vitor Roque. Per això, encara queda pendent sumar un nou centrecampista, encara que paradoxalment el Barça vol desfer-se d'un dels que té en plantilla.

Oriol Romeu, el principal descart

L'ex del Girona no convenç el FC Barcelona. Després d'una pretemporada il·lusionant, el rendiment d'Oriol Romeu (32 anys) ha anat caient en picat. I, de moment, des de la directiva no tenen clar que el d'Ulldecona hagi estat un fitxatge fructífer.

Oriol Romeu
Oriol Romeu no està a l'altura | Europa Press

Per tant, davant la falta de convicció i la mar de dubtes que Oriol Romeu ha generat, el Barça planeja donar-li sortida aquest mateix hivern. Sigui com a traspàs permanent o com a cedit, però al club opten per deixar-lo anar i aprofitar el seu espai a la massa salarial.

Com a pròxima parada, el Girona figura com a candidat principal  a la llista, ja que el seu antic club no se n'ha oblidat, més concretament Míchel, el seu antic entrenador. El tècnic espanyol va alinear Oriol Romeu com a titular en 33 ocasions de 38 possibles el curs anterior a la Lliga. I és que el català era una peça fonamental a l'esquema gironí, en el qual únicament no va participar en 2 partits per sanció.

Estadístiques que reforcen encara més si és possible la debilitat personal que suposa Oriol Romeu per a Míchel. Per això, encara que al Girona li vagi millor sense la seva presència, estarien disposats a portar-lo de tornada com més aviat millor. Interès que ve a meravella al Barça, que guanyaria un extra de diners per afrontar el fitxatge de Gio Lo Celso.

Lo Celso, l'engranatge que li falta a Xavi

Perquè el mig camp del Barça acabi de carburar com Xavi vol, necessiten un millor joc interior. Característica de la qual van mancar en els últims partits i que sí que podria oferir Gio Lo Celso.

El mitjapunta de 27 anys juga al Tottenham Hotspur, on mai no ha arribat a consolidar-se des de la seva arribada el 2020. Tres anys amb els Spurs en què gairebé no ha tingut l'oportunitat de demostrar la seva vàlua, ja que va ser cedit en dues ocasions.

Precisament, Gio Lo Celso va estar prestat dues vegades al Vila-real, i va ser la brúixola de l'equip a les dues etapes. A més, també va formar part del Reial Betis, un altre club de LaLiga en què va aconseguir establir-se amb nota. Per això, la seva adaptació al FC Barcelona és pràcticament una garantia i aterraria a Montjuïc com un futbolista de rendiment immediat per acompanyar Lewandowski en atac.

Giovani Lo Celso mirant cap amunt amb Robert Lewandowski cridant al fons sobre un fons amb fum groc
Lo Celso, a l'agenda del Barça | Europa Press, @locelsogiovani

Ara, després de recuperar-se d'una lesió de cuixa que el va apartar un mes, Gio Lo Celso està comptant per al seu entrenador. Postecoglou sembla que comença a treure partit de l'argentí, que així i tot veuria amb bons ulls recalar al Barça.

Sobretot per l'estil de joc i la confiança que Xavi li dipositaria. Un còctel perfecte que captiva el futbolista de cara a un moviment hipotètic aquest mateix mercat d'hivern.