Jordi Alba amb cara pensativa i Marcos Alonso al fons mirant de reüll mentre escalfa
FUTBOL

El nou Jordi Alba que el Barça ja té fitxat per a 2024: adeu Marcos Alonso

Al FC Barcelona es cansen de l'espanyol i ja haurien trobat un substitut al seu planter de cara a l'estiu de 2024

La posició del lateral esquerre està més que coberta amb la presència d'Alejandro Balde, i fins i tot de João Cancelo, tal com vam veure en els últims partits.

És per això que, davant de la consolidació d'aquests dos en plantilla, Marcos Alonso en surt perjudicat. L'ex del Chelsea va arribar l'estiu de 2022 i en dues temporades no ha estat capaç de consolidar-se al sistema de Xavi.

Per tant, la directiva culer ja planeja el reforç següent per substituir Alonso, que es troba al planter. Tot i que actualment està d'Erasmus al Llevant.

Álex Valle, debilitat personal de Xavi

El tècnic català va quedar enamorat des del primer dia amb Álex Valle. El del planter de Badalona, nascut el 2004, fa una dècada que és a la Masia i s'ha ficat a la butxaca tots els seus entrenadors.

Sobretot pel seu caràcter incansable dins el terreny de joc. Esperit que busca Xavi davant la plaga de lesions que sol patir durant cada temporada. L'entrenador del Barça vol que els seus suplents estiguin més que preparats per quan hagin de sortir a la gespa. Per exemple, Iñaki Peña, que vivia sota l'ombra de Ter Stegen i davant de la seva absència és un dels baluards actuals del planter.

Així mateix, Xavi el vol de tornada. El perfil de Valle, pel que fa a recorregut en atac i defensa, recorda, respectant les diferències, el de Jordi Alba. Un futbolista aguerrit i amb vocació ofensiva. Així ho demostra actualment a Segona Divisió com a cedit al Llevant, on està sent titular i un dels millors jugadors del campionat en la seva posició.

A Valle ja li va trucar el primer equip tant aquesta pretemporada com l'anterior, en les quals va acabar marxant com a cedit a Andorra i Llevant. En tots dos clubs va respondre notablement, encara que ha estat amb el club granota on ha donat un cop sobre la taula.

Compatible amb Balde

Molts consideren que tots dos no tenen cabuda al club, però realment són compatibles. De fet, el tàndem que tots dos conformen agrada i molt a la directiva, tal com informen mitjans propers al Barça.

Balde (20 anys) i Valle (19 anys) serien dos efectius de present i futur per al FC Barcelona. Dos laterals esquerres de la Masia, amb bon peu, que aporten qualitats diferents. Factor que té en compte l'staff tècnic, que disposaria de dos perfils diferents de jugador al mateix lloc.

Variants que enriqueixen la plantilla i augmenten la competència. Una cosa més que necessària per mantenir intacta l'ambició dels jugadors. Sobretot per a Balde, que ha baixat el peu de l'accelerador aquesta temporada. Un tàndem que agrada més que el que conforma Marcos Alonso amb Balde.

Marcos Alonso, més lluny que mai del Barça

Els dies de Marcos Alonso semblen estar comptats a la Ciutat Comtal. Va recalar a l'estiu de 2022 i, dos cursos més tard, és a la rampa de sortida. I no n'hi ha per menys, ja que el rendiment de l'espanyol ha deixat a desitjar.

Les ocasions de perill que Alonso generava al Chelsea encara no s'han vist al FC Barcelona. Un fitxatge que, a més de no haver explotat ofensivament, ha hagut d'endarrerir encara més la seva posició com a central.

Marcos Alonso mira directament a càmera en primer pla
Marcos Alonso | @FCBarcelona

El vendaval de lesions patit aquestes dues últimes campanyes han permès que Alonso tingui minuts, encara que no al lloc que ell hagués desitjat. La seva participació com a defensa central també va deixar més dubtes que certeses i, amb 32 anys, té totes les paperetes per sortir del Barça.

Des de la directiva no volen renovar Alonso i saben que el jugador ha rebut ofertes de l'Aràbia Saudita aquest mateix hivern. Per contra, ell opta per esgotar el seu contracte, que conclou el 30 de juny de 2024.