Xavi Hernández amb l'escut del FC Barcelona al fons
FUTBOL

Xavi insisteix contra el Girona i el mercat de fitxatges s'agita: 3 vendes gairebé segures

La primera meitat del Barça vs Girona deixa les coses clares. Xavi no els té en compte i Laporta es frega les mans

El Barça necessita els tres punts contra el Girona i Xavi Hernández no n'ha tingut dubtes. Ha repetit l'onze que li va donar la victòria contra l'Atleti la setmana passada, encara que això en té les conseqüències. Per començar, el resultat no acompanya el descans, ja que el Girona ha creat molt de perill; però a més està deixant diversos assenyalats que no tenen culpa i que són a la banqueta.

Sí, perquè Xavi ho té clar i Joan Laporta ho celebra. El Barça necessita urgentment aconseguir diners per continuar reforçant una plantilla amb carències i el tècnic català s'està posant fàcilment al president. Ferran Torres, Alejandro Balde i Marcos Alonso no juguen els dies importants i el seu futur sembla clar per diversos motius.

Xavi sentencia Ferran Torres, Alejandro Balde i Marcos Alonso

Ferran Torres va cobrir la baixa de Lewandowski amb solvència durant la lesió, però el seu rendiment no va convèncer Xavi. És clar que els seus favorits són Raphinha i Joao Félix i els vol donar continuïtat. A més, el '7' està ben considerat a la Premier League i la seva venda podria ser un alleujament per al Barça, encara que no serà al gener, ja que vol quedar-se i lluitar .

Joan Laporta necessita aconseguir finançament com sigui i s'haurà de desprendre d'alguns actius per fer fitxatges. Xavi, per la seva banda, ja està començant a fer el garbell necessari i ha assenyalat tres grans jugadors. Ferran Torres va començar molt bé la temporada i es va fer un lloc a l'onze, però no ha pogut mantenir el ritme i la Premier ja l'espera.

Tottenham i Aston Villa estarien encantats amb el fitxatge i no escatimaran en despeses. El Barça va pagar 55 milions al seu dia al City, així que Joan Laporta no voldrà perdre gaire amb l'operació. Per tant, sembla que 40 milions serà la xifra necessària perquè el '7' ajudi el FC Barcelona des dels despatxos.

Alejandro Balde, el cas més preocupant

Fins fa dos dies, Alejandro Balde era insubstituïble i estava considerat com un dels millors laterals del món. La seva velocitat i superioritat física van acabar amb Jordi Alba i van deixar sense lloc Marcos Alonso, o almenys això semblava.

I és que Xavi no ha deixat de comptar amb Marcos Alonso per Alejandro Balde, ja que ara el '3' no juga i el '17' segueix desaparegut. Joao Cancelo els ha guanyat la partida i s'ha desplaçat a l'esquerra. Un moviment que ja ha donat els seus fruits al Barça, tal com va demostrar el portuguès al duel de Champions contra el Porto.

Per tant, el futur d'Alejandro Balde sembla clar: tot depèn de Joao Cancelo. Joan Laporta ja està treballant en el fitxatge de cara a l'any que ve i això deixaria el '3' en una situació delicada. El seu valor arriba als 50 milions i el Bayern podria ser el seu destí si se'n va Alphonso Davies.

D'altra banda, el destí de Marcos Alonso encara és més clar. No compta per a Xavi i acaba contracte a final de temporada, per la qual cosa la seva sortida al gener no és desgavellada. Aràbia Saudita vol endur-se el carriler espanyol i no tindria cap problema a abonar una bona suma de diners. Això sí, el més probable és que s'acabi el curs i marxi de franc a l'estiu per a lament de Joan Laporta.