Eric García al costat d'Álex Valle sobre un fons ple de fum blau i vermell

No només Eric García: el cedit del FC Barcelona que tornarà per ser del primer equip

Un jugador del planter del Barça enlluerna com a cedit a Espanya

Quan parlem de futbolistes prestats pel FC Barcelona amb èxit aquesta temporada ens ve el nom d'Eric Garcia. El central de Martorell està sent un pilar fonamental a la defensa del Girona. De fet, la gran tasca del club català aquest curs parla per si sola a la classificació. I és que marxen com a segons, empatats amb el Reial Madrid, amb 28 punts.

Tot i això, no només Eric Garcia ha explotat en la seva sortida a préstec. Hi ha un altre nom propi que, abans de res pronòstic, s'està apoderant de tota una Segona Divisió amb tot just 19 anys.

Álex Valle, una de les joies de Segona

Parlem d'Álex Valle, un del planter nascut el 2004, que s'exerceix al lateral esquerre. Fa propietat de 'La Masia' des dels 10 anys. Excepte, els dos últims cursos, que va marxar a la recerca de minuts per continuar polint-se a Andorra i Llevant.

El de Badalona s'està sortint al Llevant. Abans de lesionar-se de la cuixa a l'octubre, Valle va disputar els 9 partits com a titular i va participar els 90 minuts en tots els partits en què se li ha alineat. A excepció del darrer davant Albacete, que va jugar 65' per molèsties físiques.

I no només està complint, sinó que està portant als granotes a pujar de nivell. El Llevant marxa com a cinquè classificat, empatat amb Espanyol (4t) i Tenerife (6è), amb 23 punts en 13 jornades.

A més, defensivament, el club valencià és el tercer equip menys golejat de la competició (11 gols en contra). Per això, a més de les bones sensacions, les estadístiques també reforcen Álex Valle.

Una aposta ferma del Barça

El FC Barcelona no s'ha oblidat del lateral, que ha vist com la seva progressió es podria aturar si es quedava a competir un lloc a la Ciutat Comtal. Mentrestant, Álex Valle va compaginant el salt a la fama amb el Llevant amb participacions en la sub-19 d'Espanya.

Tot i això, a diferència de la seva última cessió a l'Andorra, el seu fitxatge pel Llevant és un cop definitiu sobre la taula. Justament, la temporada següent es complirà una dècada des de la seva arribada a Barcelona. Per això, davant la possible sortida de Marcos Alonso, des del club consideren que és el moment ideal perquè Valle s'assenti.

D'altra banda, el tàndem que formen Alejandro Balde i Álex Valle agrada i molt a l'staff de Xavi. Va ser el mateix tècnic del Barça qui li va donar minuts a les dues últimes pretemporades abans de veure'l partir com a cedit. Així que, davant de la delicada situació econòmica del FC Barcelona, el fitxatge torna a ser a casa.