Alejandro Balde amb un mig somriure en primer pla

El sorprenent fitxatge que vol Xavi Hernández perquè competeixi amb Alejandro Balde

El Barça ha trobat una amenaça per a Balde a La Lliga

Novament, el FC Barcelona té als seus dominis un dels millors laterals esquerres del planeta, però sense competència. Com bé va passar amb Jordi Alba, i ara passa amb Alejandro Balde. Tot i això, una oportunitat de mercat podria canviar aquesta tendència.

De fet, Marcos Alonso estaria davant la seva última temporada com a jugador del Barça. L'actual recanvi de Balde va acabar quedant-se sobre la botzina aquest mercat estival passat. Tot i això, els seus 33 anys i la seva baixada de rendiment en el terreny de joc, són factors que l'impulsen cap a la rampa de sortida.

Xavi aprova el fitxatge

El tècnic del Barça hauria donat el vistiplau per a la incorporació d'Alfonso Pedraza, lateral esquerre del Vila-real. Posició que el staff estudia exhaustivament en cas que Balde pateixi alguna lesió durant el curs.

Pedraza porta qüestió d'una dècada a la Lliga. Competició de la qual és tot un veterà malgrat els seus 27 anys. Per tant, la seva adaptació al Barça seria immediata i barata, ja que compta amb un valor de mercat de només 12 milions d'euros. Recalaria a la Ciutat Comtal com a agent lliure, igual que Íñigo Martínez i Gündogan, els recents fitxatges d'aquest estiu.

És més, el mateix conjunt culer el va arribar a patir i de quina manera a la jornada 3. Partit que el Barça va saber fer fora (3-4), però que no va concretar fins al minut 68. I és que Pedraza va posar contra les cordes als de Xavi, amb dues assistències en aquella trobada, que van avançar 3-1 el Vila-real. Mateix caos que també va originar a l'última jornada de La Lliga 21/22, anotant gol per vèncer el FC Barcelona al Camp Nou (0-2).

Oxigen per a Balde

Alejandro Balde acumula una càrrega considerable de minuts durant la temporada. Encara més amb la plaga de lesions que tendeix a patir el Barça durant l'any. És per això que des de la directiva ja apunten noms a l'agenda de cara al següent curs 24/25.

La prioritat principal en aquest llistat és Alfonso Pedraza, que acumula 183 partits a la Lliga, amb 12 gols i 24 assistències. Estadístiques notables sumades al seu poder físic (1.84 m), que ja han despertat l'interès fins i tot de la Selecció Espanyola.

Pedraza va debutar amb Espanya el mes d'octubre passat davant l'absència de Balde per lesió. Patró que es podria repetir a Can Barça, on novament seria el jugador del Vila-real qui oxigenaria Balde.