Joan Laporta, Deco i Xavi Hernández ajuntant les mans a la sala de premsa
FUTBOL

Joan Laporta explica la continuïtat de Xavi Hernández: 'és una aposta guanyadora'

Joan Laporta i Xavi Hernández han comparegut davant els mitjans per explicar la decisió presa ahir


Joan Laporta i Xavi Hernández van concloure ahir a la nit que el millor per a tots dos, i per al futur del Barça, era continuar apostant pel projecte que han estat construint durant dues temporades. Els mals resultats i les lesions han perjudicat un vestidor que semblava irrompible després de la consecució del títol de lliga de l'any passat fins al punt de gairebé fer esclatar-ho tot. Tanmateix, després d'una llarga i complicada reunió entre Xavi i la junta directiva, la decisió ha estat presa: Xavi es queda.

Precisament per això, avui Xavi Hernández i Joan Laporta han volgut comparèixer davant els mitjans de comunicació per explicar la decisió presa i revelar alguns detalls importants de la negociació. Han aparegut amb un gran somriure, demostrant la complicitat més que evident que hi ha entre tots dos i amb moltes ganes de mirar cap al futur. De fet, han deixat diverses declaracions sorprenents en aquest sentit que faran parlar molt.

Joan Laporta, el suport més gran de Xavi Hernández

Feia mesos que Joan Laporta insistia en la idea que no hi havia ningú millor que Xavi Hernández per a la banqueta del Barça. El president no s'ha deixat portar en cap moment per la desesperació i ha analitzat fredament la feina de Terrassa durant mesos. És cert que ha comès errors, però ningú pot oblidar que en una situació límit ha fet debutar talents com Lamine Yamal, Pau Cubarsí o Fermín López.

Xavi Hernández i Joan Laporta es fonen en una abraçada amb el Camp Nou de fons

Per tant, és clar que Xavi Hernández és l'indicat per dirigir el futur del Barça i Joan Laporta ho sap. De fet, ahir van estar celebrant la continuïtat de Xavi a casa del president i, a la sortida, el vicepresident del Barça, Rafa Yuste, va reconèixer que no hi ha hagut mai altres opcions. "Xavi és el projecte, mai no hem parlat amb un altre entrenador, sempre ha estat la prioritat".

Ara, per tant, comença una nova etapa al Barça en què Xavi Hernández ha de prendre certes decisions. Per començar, les sortides són un tema candent al FC Barcelona, igual que els fitxatges. I de tot això ha volgut parlar avui Joan Laporta a la roda de premsa amb Xavi.

Joan Laporta ho deixa clar: 'Estic molt feliç'

Joan Laporta ha reconegut que “és una bona notícia que Xavi Hernández continuï, sempre mira pel Barça i entenem i compartim el seu sentiment barcelonista”. Però, a més, ha assegurat que un grup tan jove necessita un referent com Xavi. I no només això, ja que també ha confirmat que “la directiva, per unanimitat, han decidit que Xavi es quedi; té tota la nostra confiança i espero que també tingui la del barcelonisme”.

Més endavant, Joan Laporta ha reiterat que “estem convençuts que és una decisió que dona estabilitat al projecte i que serà una aposta guanyadora”. I per tancar-ho, el president ha volgut enviar un missatge d'unitat. "Creieu en el Barça, creieu en la feina, és un orgull tenir un entrenador amb els coneixements i els valors de Xavi".

Xavi Hernández, per part seva, ha intentat justificar la seva decisió. "Soc un home de club i el més important és pensar en l'entitat. Jo ahir vaig posar el meu càrrec a la vostra disposició, però ràpidament noto el suport de la junta directiva, l'afició i els jugadors, que m'han fet veure que he de continuar". I, a més, també ha reconegut que “em veig amb forces i que sempre he posat per davant el club, però ara considero que el millor és seguir”.

Joan Laporta i Xavi Hernández caminant junts vestits de vestit

En definitiva, les explicacions i els motius de tots dos per continuar de la mà han quedat més que clars i ara només toca esperar. El mercat de fitxatges s'obre en pocs mesos i el Barça ha de construir un grup sòlid, amb veterans i joves talents units per conquistar els èxits més grans. De moment, el que ha quedat clar a la roda de premsa és que Joan Laporta confia molt en Xavi Hernández, i viceversa.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: