Eric García amb rostre de resignació amb Joan Laporta signant uns documents

FUTBOL

Dolorosa, però necessària decisió del Barça amb Eric García i el mercat de fitxatges

El Barça, amb el president Joan Laporta al capdavant, ha pres una decisió definitiva en relació amb el defensa central Eric García, que aquesta temporada està rendint a un gran nivell al Girona de Míchel Sánchez

El Barça està immers en una de les temporades més anòmales de la seva història i, tot i que segueix viu en dues competicions, Joan Laporta té molta feina al davant. Un Joan Laporta que, a més, ho tindrà molt complicat, ja que tot plegat implica prendre decisions dures i molt condicionades per la complicada situació econòmica que viu l'entitat culer. Una d'aquestes decisions ja està presa i va, explícitament vinculada, amb el proper mercat de fitxatges d'estiu, que es preveu apassionant tenint en compte les necessitats del primer equip.

Mai no és fàcil decidir el futur de jugadors del planter formats a la Masia, però encara ho és menys quan es tracta d'un futbolista català del valor humà d'Eric García. El central de Martorell està quallant una gran temporada al Girona de Míchel Sánchez, segon a LaLiga EA Sports, però s'ha vist sobrepassat per un terratrèmol de magnituds descomunals. Parlem del terratrèmol Pau Cubarsí (17 anys, Estanyol, Girona), considerat com un dels 'elegits' cridats a marcar una època a la defensa del Barça.

Sortir cedit del Barça, per més que es vulgui camuflar, sempre és un indicatiu que alguna cosa no funciona bé. I és el que va passar amb el central de 23 anys Eric García. El de Martorell va tornar al Barça després d'una etapa al Manchester City i, després d'algunes temporades amb alts i baixos, l'estiu passat va sortir i, ara, tindrà molt complicat tornar per quedar-s'hi.

Així ho considera el president, Joan Laporta, que ja ha dissenyat un full de ruta clar per poder afrontar el proper i important mercat de fitxatges d'estiu. Un mercat en què, malgrat que des del Barça s'insisteix a desmentir-lo, hi haurà molts canvis i incorporacions sonades.

Pau Cubarsí debuta amb 16 anys i es carrega una altra perla top del Barça: Joan Laporta al·lucina

Encara està en edat juvenil, però ja fa unes quantes setmanes que està integrat i treballa com un més de la primera plantilla. Pau Cubarsí, segons diversos integrants tècnics de les categories inferiors culers, està cridat a ser un central d'època a Can Barça. Gaudeix d'una gran sortida de pilota, disposa de gran físic i, malgrat la notable falta d'experiència, manté les maneres sense arrugar-se gens ni mica.

Tota nota positiva sempre té una part que no ho és tant per a cap altre tipus de futbolista. I és que després del debut de Cubarsí amb el primer equip de Xavi Hernández, el president, Joan Laporta, va prendre una decisió que no deixarà indiferent ningú. L'aposta és Cubarsí, i per això la direcció esportiva ja té llum verda per començar a intentar fer diners amb la venda d'un altre talent de la casa.

És probable que Gerard Piqué i Carles Puyol siguin, per a molts, els dos defenses més importants de la història del FC Barcelona. Van ser formats a la Masia, igual que molts altres talents que estan arribant i que encara estan per arribar. Xavi Hernández els valora i els analitza a tots igual, però Pau Cubarsí, que barreja trets de Piqué i de Puyol, ja ha aconseguit treure molts somriures a Barcelona.

Si Lamine Yamal és una de les perles més grans en atac, aquest jugador és l'equivalent a la defensa. Tot i que encara està en edat juvenil, el Chelsea ja es va voler fer amb els serveis pagant la seva clàusula propera als 15 milions d'euros. El FC Barcelona té desenes de joies entre mans i tots volen arribar al primer conjunt, però pocs tenen el talent i el lideratge de Pau Cubarsí.

Dolorosa, però necessària decisió del Barça amb Eric García i el mercat de fitxatges

Joan Laporta ha pres una decisió definitiva i, en part, el central Pau Cubarsí en té la culpa. I és que el debut i rendiment del de Girona ha posat al mercat de fitxatges una altra perla del FC Barcelona. Ja va generar alguns dubtes per la seva falta de contundència en el joc, però al FC Barcelona insistien que volien veure'l per acabar de valorar aquesta situació particular en qüestió.

Parlem d'Eric García, que va marxar cedit al Girona a la recerca de minuts i que, tot i quallar una gran temporada, no entra als plans de Laporta. A més, el jugador del planter del club culer tampoc entra als de Deco, disposat a fer caixa amb diversos futbolistes més 'secundaris' amb la finalitat de poder afrontar reforços de més nivell.

És per això que el defensa central podria estar obert a sortir cedit o traspassat, ja que personalment esperava molt més protagonisme amb el primer equip de Xavi Hernández. Ara, després del debut de Cubarsí, les prioritats de Laporta han quedat més clares: Eric García al mercat de fitxatges i el de Girona al primer equip culer. Una decisió dolorosa, però que García acatarà doncs, com ja ha manifestat, per ell el més important és jugar i sentir-se futbolista.