Deco envoltat de bitllets d'euro
FUTBOL

Deco ho té clar: 2 vendes a l'estiu, 210 milions per al Barça i adeu problemes

El director esportiu blaugrana té un parell de noms sobre la taula per treure un bon grapat de milions

El Barça ja fa anys i anys que té maldecaps pels assumptes econòmics. La veritat és que la gestió de Josep Maria Bartomeu va ser pèssima en fitxatges com ara Philippe Coutinho o Ousmane Dembélé. Aquesta situació ha llastat el club durant anys i ha impedit anar a buscar grans figures, sense poder fer un desemborsament econòmic.

Això sí, a poc a poc, les coses es van adaptant, tot i que el Barça continua tenint aquests problemes econòmics. A la parcel·la esportiva, les retallades han estat evidents quant a plantilla i, a la part institucional, també amb la venda d'actius que tenia el club. Això sí, sembla que, en l'aspecte esportiu, Deco, el director esportiu del club, ha trobat una solució.

El portuguès sembla que té dos noms apuntats al seu despatx que podrien dir adeu al club i, amb això, als contratemps financers. I és que tots dos, en total, sumarien una xifra de 210 milions d'euros. Ara bé, el club perdria molt de calibre de mig camp cap endavant i, a més, caldria buscar substituts de garanties.

Pedri, el primer sacrificat del Barça

El primer dels noms que té el Barça a sobre de la taula per vendre és el de Pedri González. La veritat és que el canari és una de les promeses més grans del món a la medul·lar, però no acaba de respondre. El motiu? Les constants lesions que ha estat patint des del seu debut amb els blaugranes, cosa que deixa molts dubtes sobre ell.

Fotografia de Pedri primer pla
Les constants lesions de Pedri fan que al Barça dubtin sobre ell | Europa Press

En els tres anys que ha estat fins ara al primer equip del Barça, ha acumulat 7 lesions, que fa una suma de 384 dies sense jugar. Això, traduït a partits, en són un total de 69, per la qual cosa és normal que a la directiva hi hagi certs dubtes sobre Pedri. Tanmateix, el club manté una confiança en el canari, ja que no és l'únic que pateix danys musculars.

De fet, n'hi ha molts que pateixen amb aquest apartat, de manera que des del club han de repassar protocols. A més, caldrà fer entrenaments més específics perquè aquestes contusions puguin ser majorment controlades. En el cas que cap de les dues coses funcioni, llavors el Barça sí que es podria plantejar vendre Pedri.

Amb contracte fins a la temporada 2026, el valor de Pedri, segons Transfermarkt, és de 90 milions d'euros. Això sí, com que encara té 21 anys i és una promesa candidat a ser un dels millors en el futur, el preu pot pujar als 120 milions d'euros. El PSG i el Bayern de Múnic semblen ser els equips interessats en el seu fitxatge, però no hi ha res confirmat, per ara.

Alejandro Balde, més fora que dins del Barça

El segon dels sacrificats per obtenir aquests 210 milions d'euros que podria aconseguir Deco és Alejandro Balde. La veritat és que, a diferència de Pedri, la paciència tant a la directiva com a Xavi Hernández sembla haver-se esgotat. I és que el rendiment irregular del lateral deixa molts dubtes sobre el seu futur a Can Barça.

Alejandro Balde mira a càmera mentre beu aigua
Alejandro Balde sembla que té el seu futur lluny del Barça | Europa Press

A això cal sumar-hi que, últimament, Alejandro Balde cada vegada juga menys minuts sobre el camp. Per aquest motiu, el seu representant, Jorge Mendes, ja està intentant buscar al català una possible sortida, encara que ell vulgui quedar-se al Barça. En el cas que faci el pas i surti, tres equips de la Premier League podrien ser les seves destinacions.

D'una banda, hi ha el Chelsea, que no està fent una bona temporada, igual que el Manchester United, un altre interessat en Alejandro Balde. Finalment, i no menys important, hi ha el Manchester City, que busca un lateral de garanties per a Pep Guardiola. Amb contracte fins a 2025, el valor de mercat del lateral és de 50 milions.

Ara bé, si el Barça pot, la joventut i el talent d'Alejandro Balde pot ajudar a apujar la xifra als 90 milions. De totes maneres, el Barça no tindrà gens fàcil aconseguir fer aquestes dues operacions, ja que són molts diners. Per tant, caldrà esperar si, finalment, el Barça aconsegueix aquests 210 milions entre Pedri i Alejandro Balde.