Sergi Roberto amb un gran somriure al costat de Joao Cancelo mirant de reüll

FUTBOL

El Barça assegura el 'fitxatge' de Sergi Roberto després del cas de Joao Cancelo

Joao Cancelo ha provocat un canvi de plans al futur de Sergi Roberto: l'ordre ha estat de Joan Laporta

Sergi Roberto i Joao Cancelo són, sobre el paper, els dos laterals drets del Barça. El portuguès parteix com a titular en gairebé tots els esquemes de Xavi Hernández, mentre que el del planter sol aparèixer com a revulsiu en els moments més complicats.

Això sí, a causa de la plaga de lesions que ha patit el vestidor, el més habitual ha estat veure'ls en altres posicions. Joao Cancelo ha actuat la major part del curs al carril esquerre, i a Sergi Roberto li ha tocat adaptar-se a les necessitats de Xavi Hernández a cada partit. Sens dubte, tots dos són peces fonamentals per al Barça i Joan Laporta ho sap, però havia de prendre una decisió dolorosa.

Sí, perquè la intenció del president del Barça, provocada per la feble economia del club català, era desprendre's de Sergi Roberto. El capità acaba contracte a final de temporada i tot semblava indicar que aquesta seria la seva última temporada al club de la seva vida. Tanmateix, l'última hora de Joao Cancelo ha fet que Joan Laporta es replantegi la continuïtat del '20'.

Joao Cancelo i Sergi Roberto amb la samarreta del FC Barcelona
Joao Cancelo fa un favor a Sergi Roberto | Europa Press

Joao Cancelo fa un favor a Sergi Roberto

Joao Cancelo va arribar al Barça com a cedit l'últim dia de mercat per reforçar els costats, i la veritat és que l'aposta ha funcionat. Ara com ara, el portuguès és un fix en els plans de Xavi Hernández, sigui per dreta o per esquerra, i aporta molt al joc col·lectiu. Les arribades de segona línia i les internades per sorpresa han donat molts gols a l'equip i, a més, el seu compromís és innegable.

Per tot això, Joan Laporta ja treballa activament per retenir Joao Cancelo de cara al curs que ve. Recordem que encara és propietat del Manchester City i que no en sortirà per menys de 30 milions d'euros. Una xifra alta però assequible si el Barça aconsegueix donar sortida a alguns dels seus actius, entre els quals hi havia Sergi Roberto.

Ara bé, allò que no esperava ningú era que pogués arribar una altra oferta a les oficines del Manchester City preguntant per Joao Cancelo, però és precisament el que ha passat. I és que el Bayern de Múnic, que ja el va tenir a les seves files, somia el fitxatge de Joao Cancelo. Un escenari que no ha agradat gens a Joan Laporta i que l'ha obligat a recular amb Sergi Roberto, ja que no vol córrer el risc de quedar-se sense res.

Joao Cancelo jugant un partit amb la samarreta del Bayern Munic
El Bayern vol portar de tornada Joao Cancelo | Europa Press

Joao Cancelo i Sergi Roberto han de seguir

Com hem dit, el Bayern de Múnic sospira per aconseguir els serveis de Joao Cancelo. I no només això, sinó que el club alemany està disposat a millorar la proposta del Barça i posar en perill Joan Laporta, que té les mans lligades. La mala situació econòmica del club català impedeix al president oferir tot el que vol, fet que podria suposar l'adeu de Joao Cancelo.

Per tant, davant la por provocada pel Bayern, Joan Laporta no ha tingut més remei que fer marxa enrere i negociar amb Sergi Roberto. El capità era més fora que a dins, però curiosament, després de l'oferta dels alemanys per Joao Cancelo, ha rebut una oferta de renovació. Sens dubte, una gran notícia per al jugador del planter, que estava com a boig per seguir i ha aconseguit el seu objectiu.

Ara bé, malgrat la més que possible renovació de Sergi Roberto, el Barça no es pot oblidar del fitxatge de Joao Cancelo, perquè ja ha demostrat sobradament que mereix seguir.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: