El futbolista del Barça Atlètic Marc Casadó amb una foto de Joan Laporta en segon pla.

FUTBOL

El Barça parla de competència, però la realitat del cas Marc Casadó és molt diferent

El jugador format a la Masia del Barça Marc Casadó, actual capità de l'equip filial, va debutar amb la primera plantilla a LaLiga davant l'Atlètic de Madrid, però la seva situació amaga una veritat absoluta i desconeguda

El Barça de Xavi Hernández, com a mínim a dia d'avui, destaca per la il·lusió fonamentada en els futbolistes més joves formats a la Masia. Gavi, Héctor Fort, Marc Guiu i Pau Cubarsí són només alguns dels futbolistes que, sota la tutela de Xavi Hernández, han fet un pas endavant com a professionals. Ara bé, no tot són notícies positives, ja que hi ha un del planter que, malgrat la seva feina, segueix instaurat a terra de ningú.

Parlem del pivot defensiu Marc Casadó (20 anys, Sant Pere de Vilamajor), actual capità del Barça Atlètic i últim futbolista a debutar a LaLiga EA Sports amb el primer equip. Un factor que, tot i que Xavi Hernández intenta edulcorar-lo, té una explicació que des del club culer s'intenta amagar setmana rere setmana. Marc Casadó és un dels pilars del Barça Atlètic de Rafa Márquez i, de la mateixa manera, brilla en una posició en què la primera plantilla coixeja molt.

I és que, després del fiasco per part d'Oriol Romeu, l'aficionat culer no s'explica la falta de protagonisme d'un Marc Casadó que, segons els experts, té nivell. Al Barça parlen de competència, però la realitat és que hi ha una veritat amagada i que, fins ara, ningú no havia estat capaç de revelar.

El Barça ignora Marc Casadó i Deco segueix explorant el mercat de fitxatges a la recerca d'un pivot

El primer equip ha baixat molt els seus registres golejadors i ha incrementat els gols encaixats, cosa que al club atribueixen, principalment, als errors defensius una mica puntuals. Ara bé, la veritat és que l'staff tècnic de Xavi Hernández posa el focus en una figura insubstituïble. I és que el Barça porta des de l'estiu passat buscant un migcampista defensiu que s'assimili al màxim Sergio Busquets.

El llegendari migcampista de Badia del Vallès segueix sense substitut i, a més, quan semblava que el seu relleu estava a prop de ser una realitat, Deco ha decidit llençar per una altra via diferent. El Barça, amb el president Joan Laporta al capdavant, continua intentant trobar la baula perduda. Una baula que portava el nom de Sergio Busquets i que, després de mitja temporada d'absència, s'ha començat a valorar encara més.

Sergio Busquets foto primer pla mentre aplaudeix

El més sorprenent és que, després de la sentència d'Oriol Romeu signada i executada per Xavi Hernández, el seu substitut ha estat Andreas Christensen. L'entrenador de Terrassa ha optat per rellevar el d'Ulldecona adaptant un central a aquesta posició, quan al filial Marc Casadó seguia demostrant i esperant una primera oportunitat. El més curiós és que Marc Casadó és un dels habituals de les convocatòries del primer equip i, fins a debutar a LaLiga EA Sports, ha hagut d'esperar 25 partits.

El Barça parla de competència, però la realitat del cas Marc Casadó és molt diferent

Al Barça, especialment Xavi Hernández, parla de competència en una posició que, com explicàvem, ha quedat buida i disponible. Què hi ha darrere de tot aquest cas Marc Casadó? El de Sant Pere ha hagut d'esperar 25 ocasions per poder debutar a LaLiga, cosa que no ha passat amb altres. Per què ha passat això?

Marc Casadó amb la samarreta del FC Barcelona durant un partit controlant la pilota

Segons ha pogut saber 'e-Notícies', el motiu principal és la situació contractual del futbolista. Marc Casadó acaba contracte aquest proper 30 de juny del 2024 i al Barça s'oloren que ja té signat un nou vincle amb un altre club de Primera Divisió. Habitualment, quan un jugador s'oposa a renovar, el Barça decideix no exposar-lo gens ni mica, cosa que no s'ha complert del tot amb el migcampista català Marc Casadó.

Des del club asseguren que Casadó ha rebut ofertes del València i, segons algunes fonts, fins i tot del Manchester City de Guardiola, que cediria al Girona almenys per un any. El futur és incert, però el que és clar és que no s'ha apostat per Marc Casadó per evitar que tingui encara més núvies i la sortida sigui traumàtica.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: