Lamine Yamal mirant al capdavant amb els escuts de Barça i Madrid a un costat i la bandera del Brasil a l'altre

FUTBOL

Barça i Madrid es barallen pel fitxatge del nou Lamine Yamal, és la joia del Brasil

Els dos grans espanyols continuen apuntant al mercat brasiler i tenen al cap una joia de 17 anys

El mercat del Brasil està donant molts fruits al Barça i al Reial Madrid els últims anys, i els dos clubs volen continuar treballant-lo per al futur. Als seus planters tenen grans jugadors, però els falta aquest punt diferencial que tenen a Sud-amèrica. Un talent únic dels atacants que els diferencia pel joc anàrquic i desequilibrant allunyat de l'ordre europeu.

Lamine Yamal ha estat una de les grans excepcions en els darrers temps, però la majoria de jugadors d'elit del seu perfil arriben de fora. El millor exemple és Neymar, que va venir com una aposta i es va convertir en la venda més cara de la història. El Reial Madrid també coneix bé una situació que es repeteix a molts clubs.

Els últims anys, els blancs també van portar Vinícius i Rodrygo quan encara els faltava madurar, i s'han convertit en autèntics cracs. Més recent encara, l'arribada de Vitor Roque al Barça, i a l'estiu el Reial Madrid també té emparaulat Endrick. Ara ja pensen en el següent, que encara té 17 anys, però apunta moltes maneres.

Una joia que brilla al Brasil i que agrada al Barça i al Madrid

El futbolista en qüestió milita al Fluminense, és davanter centre i internacional amb el Brasil U17. Té molt de gol, i amb el combinat nacional de la seva categoria d'edat ja porta nou gols en dotze partits. A part del Reial Madrid i el Barça, també ha cridat l'atenció d'altres clubs de l'elit europea.

Actualment té un valor de mercat de 4 M€ segons Transfermarkt, però l'enorme projecció i la joventut faria que el Fluminense en demanés molt més. Els pretendents, a més a més, entrarien en una important licitació tenint en compte la quantitat de clubs que hi ha darrere seu. El seu fitxatge serà una cara subhasta en què el Reial Madrid pot licitar, però el Barça ho té molt més complicat.

Es tracta de Kaua Elias, nascut el 2006, un any abans que Lamine Yamal, i amb una habilitat espectacular. Al seu país li han penjat l'etiqueta de futur crac, encara que és molt jove i la seva carrera ha d'evolucionar molt. Sens dubte, talent amb la pilota i olfacte de gol té per a estona.

Kaua Elias, el somni de Deco

El Fluminense no ha deixat fissures al contracte de Kaua Elias, que només podrà anar-se'n si hi arriba una bona oferta. Està vinculat al club fins al desembre de 2026, de manera que encara li queden tres anys més i sortirà abans sens dubte. Joan Laporta es vol esforçar per lligar-lo i donar-li una alegria a la seva afició, però ho tindrà difícil.

Per la seva banda, el Reial Madrid ja té molt de talent ofensiu, però no descarta ampliar-lo. Entre les debilitats de Florentino sempre han estat les perles de Sud-amèrica, per la qual cosa no seria descartable el seu fitxatge. Això sí, el que té més interès és, sens dubte, el director esportiu del Barça, Deco.

La mà dreta de Joan Laporta té el seu radar al Brasil i ja ha trobat diverses perles. La primera ja l'ha fitxada, Vitor Roque, però n'hi ha més. Sí, perquè el Barça també segueix de prop Messinho o André Trinidade.

Deco coneix molt bé el país i la seva xarxa de cercapromeses no defrauda. El fitxatge de Vitor Roque ho demostra, ja que el Manchester City volia pagar molt més pel seu fitxatge, però el Barça es va avançar. Ara, el darrer capritx del director esportiu és el nou Lamine Yamal, Kaua Elias.

➡️ FC Barcelona ➡️ Reial Madrid ➡️ Futbol

Més notícies: