Mapi León en primer pla amb un gran somriure al costat de l'escut del FC Barcelona
FUTBOL

El Barça Femení aconsegueix un 'fitxatge' estel·lar: Parella d'or per a Mapi León

El conjunt blaugrana es prepara per anunciar pròximament les noves incorporacions per a la temporada que ve

El Barça Femení treballa en la planificació de la temporada que ve. La directiva blaugrana té la clara intenció de mantenir un projecte competitiu que agradi a les jugadores i es continuï aconseguint títols. Per això cal fer canvis a l'equip i el director esportiu del Barça, Marc Vives, està preparat per a tot allò que ve.

Una de les posicions que cal reforçar és el centre de la defensa, i una altra, el centre del camp. Mapi León ha estat lesionada gran part de la temporada i Engen ha hagut de cobrir la seva baixa, però no hauria de ser l'ideal. Malgrat que el seu rendiment ha estat bo, la realitat és que el Barça Femení ja treballa en un retorn estel·lar perquè la noruega torni al centre del camp.

Mapi León celebra la tornada al Barça Femení

El Barça Femení encara no ha fet oficial cap nova incorporació. Ewa Pajor i Ellie Roebuck són les futbolistes que més a prop estan d'unir-se a l'equip blaugrana, però haurem d'esperar que s'acabi aquesta temporada per confirmar-ho.

A aquests noms se li suma el d'una futbolista amb molt de potencial i que coneix bé el joc del Barça Femení: Laia Aleixandri. Tot i que encara no hi ha oferta per la jugadora, tant el club blaugrana com del Manchester City, club on ella juga actualment, mostren un interès clar a explorar possibles moviments.

Laia Alexandrí amb el Manchester City

Laia Aleixandri té contracte amb el club anglès fins al juny de 2025 i encaixaria perfectament amb Mapi León, a la qual coneix de la Selecció Espanyola. La directiva del Barça ha de decidir entre negociar ara o esperar per intentar el seu fitxatge com a agent lliure la temporada que ve.

La tornada de Laia Aleixandri, tornarà a casa?

Laia Aleixandri és una jugadora del planter del Barça Femení. La catalana ha crescut a la Masia, on s'ha format com a jugadora des de la categoria aleví fins al filial. Posteriorment, va marxar a l'Atlètic de Madrid i va jugar durant cinc temporades; va ser el 2022 quan va fitxar pel Manchester City.

A la jugadora li van faltar oportunitats per fer el salt al primer equip del Barça, però mai és tard per fer-ho. Són moltes les persones que han vist Laia Aleixandri triomfar al futbol, i ara podria ser una bona oportunitat per veure el seu talent en aquella que va ser casa seva.

Rols i posicions clau al Barça Femení

Aquesta temporada el club blaugrana ha hagut d'adaptar-se a la defensa a causa de les baixes de Jana Fernández i Mapi León. Ingrid Engen ha estat l'encarregada d'ocupar la posició de central amb Irene Paredes.

Ara, Mapi León i Jana Fernández ja estan recuperades i llestes per tornar a tenir minuts la temporada que ve. És per això que la defensa central no és la posició més urgent que cal reforçar. Laia Aleixandri també pot jugar al centre del camp i aquesta sí que seria una posició que el Barça Femení valoraria més.

És important considerar les prioritats del club i les preferències del nou entrenador, Pere Romeu, així com els rols de cada jugadora dins l'equip. Laia Aleixandri està contenta al Manchester City i és una peça clau, però veuria amb bons ulls tornar a casa i guanyar títols de nou.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: