Muntatge de Xavi i Ansu Fati

Ansu Fati se'n va al Brighton! Xavi Hernández considera que és la millor opció per a ell

Fabrizio Romano ho va anunciar ahir a la nit i l'operació s'ha tancat en qüestió d'hores

El Barça comença a moure's en les últimes hores de mercat i ja s'ha produït una de les sortides doloroses amb què s'ha rumorejat tot l'estiu. Ansu Fati sembla que va accedir a sortir del club i així ho va comunicar a Xavi i Laporta a principis de setmana, tancant la seva cessió al Brighton en només hores. Tot i que semblava que hi havia altres favorits a la negociació i el tenien gairebé tancat, el Brighton s'hi va interessar i en només hores va aconseguir convèncer el '10'.

Sens dubte, el Brighton va ser la revelació la temporada passada, comandats per Mac Allister. El seu tècnic, Roberto De Zerbi, va ser el creador de qui per a molts va ser el millor d'Europa pel que fa a construcció de joc, a més de ser crucial al fitxatge. L'estil de joc de l'italià és molt atractiu i potenciarà a la perfecció totes les qualitats d'Ansu Fati, que no podria haver recalat en un lloc millor.

Ansu Fati se'n va cedit sense opció de compra

Després de passar tot l'estiu a la corda fluixa, les tres primeres jornades han estat suficients perquè Ansu Fati comprovés que no tindria protagonisme a la plantilla culer. El davanter semblava tenir-ho tot lligat amb els spurs, però la trucada del Brighton ho va canviar tot, especialment per l'interès del seu entrenador. De Zerbi és dels millors en sortides de pressió, eficàcia en atac i construcció de joc, per la qual cosa s'ha emportat diversos elogis i ha acabat convencent el de la Masia.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies del BARÇA i del futbol a WhatsApp!

"El Brighton és el que millor construeix el joc al món. No hi ha ningú millor a l'hora de progressar amb la pilota des del porter fins a l'últim terç. El seu impacte a Anglaterra serà enorme", confessava Guardiola fa uns mesos. A més, a causa dels seus bons resultats la temporada passada, Ansu Fati disputarà l'Europa League amb el Brighton, una competició que ja coneix d'aquestes dues darreres temporades.

Ansu Fati encarant a un jugador del Cádiz
Ansu Fati no ha tingut el protagonisme que considerava a l'inici de la lliga | Europa Press

Ansu Fati té l'oportunitat de la seva vida per renéixer

El davanter estrella de la Masia que apuntava a ser la cara culer pels propers 15 anys necessita protagonisme per tornar al seu nivell després de les lesions. Aquests minuts no els tindria a Can Barça i el temps que estava sobre la gespa se'l veia encegat pel gol. Per aquests motius, Ansu Fati va decidir comunicar a la directiva que estava obert a una sortida, cosa que s'ha tancat en qüestió de poques hores.

Ansu Fati va deixar moltes llampades del nivell que va demostrar al Camp Nou aquesta pretemporada, però en els partits oficials no ha comptat amb aquesta sort. Això segur que ha influït en la seva decisió, però possiblement aquesta ha estat la millor, ja que el seu camí al Barça s'estava convertint en una espiral sense tornada. Ara, la Ciutat Comtal no només haurà d'estar atenta als partits a Montjuïc sinó al que també passi al Falmer Stadium, el lloc on esperen que el '10' ressorgeixi de les seves cendres.