Pau Cubarsí en primer pla amb Xavi Hernández al fons amb cara d'ensurt
FUTBOL

L'amenaça de Xavi Hernández va ser inútil, Pau Cubarsí activa la venda, més de 90 M€

Xavi Hernández va donar un ultimàtum a Joan Laporta el mes de gener passat, però les queixes no han fet efecte i la seva marxa a l'estiu podria precipitar una venda de 90 milions d'euros. Pau Cubarsí també en té la culpa

El mes de gener passat, Xavi Hernández va anunciar que deixava el Barça a final de temporada. Una decisió meditada i dolorosa però necessària. El joc no acompanya, els resultats tampoc i el projecte comença a fer aigües per tot arreu, però encara pot ser pitjor.

Sí, perquè malgrat que Xavi Hernández se n'anirà a final de curs, ja va estar a punt de fer-ho fa algunes setmanes. Joan Laporta va rebre una important oferta de 80 milions per un dels cracs del FC Barcelona i va valorar la seva sortida seriosament. Tanmateix, Xavi va avisar que, si s'acceptava l'oferta, deixaria el càrrec de manera immediata i les negociacions es van frenar en sec.

Ara bé, després de la irrupció de Pau Cubarsí i la posterior dimissió de Xavi Hernández per al mes de juny, ara tot és possible. Joan Laporta ja no depèn de l'opinió de Xavi en aquest aspecte i només farà allò que sigui millor per a la institució. I ara podria activar una venda de més de 90 milions d'euros per salvar el FC Barcelona.

Pau Cubarsí en té la culpa

Per més estrany que sembli, Pau Cubarsí, un nen de 17 anys, està a punt de salvar econòmicament el FC Barcelona. La seva sorprenent irrupció de la mà de Xavi Hernández ha sorprès tothom, fins i tot Joan Laporta, que podria canviar els seus plans al pròxim mercat de fitxatges.

En concret, la gran sorpresa que ens hem emportat amb Pau Cubarsí, sumat a la marxa definitiva de Xavi Hernández, podria ser suficient per a l'adeu de Ronald Araújo del Barça. El charrúa està cridat a ser el capità en un futur, però amb això que s'ha vist i la delicada situació financera de l'entitat blaugrana no es pot descartar cap escenari.

Ronald Araujo en primer pla

Ronald Araújo deixaria més de 90 milions a les arques del club, ja que al gener el Bayern en va oferir 80, però l'ultimàtum de Xavi Hernández va frenar qualsevol opció de negociar. El de Terrassa va amenaçar Joan Laporta de deixar l'equip de manera immediata si Ronald Araújo se n'anava, i finalment va aconseguir el seu objectiu.

Ara bé, després de l'aparició de Pau Cubarsí i l'interès creixent dels alemanys, la marxa de Ronald Araújo es presenta com una gran opció per al FC Barcelona. D'una banda, malgrat que la defensa es veuria minvada, el del planter i Christensen podrien cobrir l'eix de la defensa amb solvència. I de l'altra, amb els diners que deixés el '4', Joan Laporta podria pagar el fitxatge d'un gran pivot com Zubimendi o Kimmich.

Ronald Araújo genera un gran dilema a Joan Laporta

Joan Laporta no ho té gens clar. Sap que a l'estiu tocarà desprendre's de grans actius per poder fitxar, però Ronald Araújo no està entre els favorits. El president prefereix donar sortida a Koundé o Raphinha abans que al millor central del FC Barcelona, però el Bayern només ofereix tants diners pel '4'.

Per tant, l'estiu sembla realment agitat al FC Barcelona. Pau Cubarsí tindrà fitxa del primer equip i Ronald Araújo haurà de valorar les seves opcions. Ell vol seguir i el club vol que segueixi, però si torna a arribar una oferta de més de 90 milions, Xavi Hernández ja no podrà fer res per protegir el bo de Ronald Araújo.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: