Muntatge amb un cotxe travessant un toll d'aigua i diversos emojis de pluja i trons

EL TEMPS

Les zones de Catalunya on plourà i nevarà amb ganes en les pròximes hores

La neu tornarà a acumular centímetres als sistemes muntanyosos i les pluges poden descarregar amb força

La pluja i la neu que ens deixaran diversos fronts durant els pròxims dies marcaran la setmana del Pont de Maig. Ens espera un començament de mes passat per aigua, que afectarà gairebé tot el país, amb zones on acumularan fins a 140 litres fins diumenge.

En qualsevol cas, caldrà estar atents sobretot a 8 comunitats, entre les quals Catalunya, ja que seran les més afectades. Les altres regions afectades són: Aragó, Illes Balears, Comunitat Valenciana, Galícia, Astúries, Cantàbria i el País Basc. En el cas de Catalunya, les zones més beneficiades seran el Pirineu, les comarques gironines i l'interior de Barcelona, si bé a la costa també ha plogut bastant en les últimes hores.

Aquests dimarts, les pluges faran acte de presència sobretot a zones del nord-oest i oest de la Península. Un front fred, associat a la borrasca situada a les illes britàniques, entrarà per Galícia. Avançarà cap a l'est i deixarà aigua a Astúries, Cantàbria, Castella i Lleó, Extremadura i oest d'Andalusia.

Mapa del temps a Espanya el 30 d'abril

Està previst que al final de la jornada les precipitacions també arribin a l'àrea central. A Catalunya, les Illes Balears i interior de la Comunitat Valenciana es registraran xàfecs i tempestes. Això no obstant, no seran tan intensos com els d'ahir.

Les pluges arribaran a tot el país

L'avenç d'aquest front per l'est permetrà que les pluges arribin al Mediterrani durant el dimecres 1 de maig. Serà un dia festiu passat per aigua a la majoria d'Espanya, ja que les precipitacions continuaran arribant des de l'Atlàntic.

Mapa del temps a Espanya l'1 de maig

A més del front, també hi haurà aire fred en altura sobre la Península, cosa que afavorirà la formació de ruixats i tempestes. És probable que siguin generalitzades, encara que amb més possibilitats al nord, centre i Balears, segons recull la previsió d'eltiempo.es. En qualsevol cas, aquestes pluges seran més intenses, fins i tot amb calamarsa, a Galícia, Catalunya, Castelló i altres sistemes muntanyosos.

Mapa del temps a Espanya el 2 de maig

Neu en tots els sistemes muntanyosos

La neu també adquirirà un cert protagonisme durant el pont del maig. Als Pirineus i la Cantàbrica es podrien acumular gruixos, amb la cota situant-se a partir dels 1.000 metres. Durant la jornada de dimecres s'espera que hi pugui haver nevades en tots els sistemes muntanyosos.

Mapa de neu acumulada a Espanya

Al Pirineu català es preveuen fins a 61 centímetres de neu dijous a la nit, cosa poc habitual per a aquestes dates.

Les pluges aniran remetent amb el pas dels dies

Les pluges ens atorgaran una lleugera treva a partir de dimecres. L'aire fred en alçada s'anirà desplaçant pel nord, encara que la borrasca ens deixaria encara alguns xàfecs durant dijous. Sobretot a Galícia i al Cantàbric.

Mapa del temps a Espanya el 3 de maig

A Castella i Lleó, Aragó i Catalunya és probable que també hi hagi precipitacions, encara que serien de manera més dispersa i feble. Fins diumenge es preveu l'arribada de borrasques i fronts al nord-oest de la Península.

Mapa del temps a Espanya el 4 de maig

Deixaran acumulats de pluges de 143 litres a l'oest de Galícia diumenge. Tampoc no es quedaran enrere a Catalunya, on les previsions eleven la quantitat fins als 126 litres. A Astúries, Cantàbria, el País Basc, Aragó, el País Valencià i les Balears també es veuran obligats  a rescatar els paraigües.

Mapa del temps a Espanya el 5 de maig

Ambient fresc en general a tot el país

Les pluges dels pròxims dies deixaran a la major part del país un ambient més fred del normal per a aquesta època. A partir de dimecres, els models recullen una caiguda de les temperatures. Les màximes baixaran en qüestió d'hores uns 10 graus a Cantàbria, el País Basc, Aragó i Navarra.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDimecresDijous
MadridMàx. 16
Mín. 10
Màx. 16
Mín. 6
BarcelonaMàx. 19
Mín. 13
Màx. 21
Mín. 11
ValènciaMàx. 23
Mín. 14
Màx. 25
Mín. 12
SevillaMàx. 21
Mín. 12
Màx. 22
Mín. 8
SaragossaMàx. 17
Mín. 9
Màx. 20
Mín. 7
BilbaoMàx. 15
Mín. 7
Màx. 17
Mín. 5
Palma de MallorcaMàx. 20
Mín. 10
Màx. 19
Mín. 13
La CorunyaMàx. 15
Mín. 8
Màx. 16
Mín. 9
BurgosMàx. 13
Mín. 2
Màx. 13
Mín. 0
Les Palmes de Gran CanàriaMàx. 23
Mín. 18
Màx. 23
Mín. 18

Dimecres, les màximes rondaran els 20ºC a zones d'Andalusia i al Mediterrani. A la resta de territoris se situaran entre els 15ºC i els 17ºC. Ja amb vista al cap de setmana, els termòmetres començaran a pujar, superant els 25ºC al sud i al Mediterrani.

➡️ Previsió Espanya ➡️ El Temps

Més notícies: