Imatge de fons d´un cotxe passant per un toll d´aigua i una altra imatge d´un cel amb núvols negres

Els meteoròlegs posen data: el dia que podria arribar un bon temporal

Al voltant del 20 de novembre s'esperen uns despenjaments d'aire fred transitoris

Un gran temporal podria afectar la península durant els pròxims dies. És la previsió que manegen alguns meteoròlegs, que ja posen data a aquest canvi.

Al llarg d'aquesta setmana es preveu una gran estabilitat al conjunt del país. El bon temps predominarà almenys fins diumenge que ve. Tot i això, el perfil a la xarxa social X @InfoMeteoTuit explica quan es produiran les variacions.

"El GFS (model numèric de predicció creat per l'Administració Nacional Oceànica i Atmosfèrica nord-americana) mostra una mica de moviment". Incideix en "uns despenjaments d'aire fred transitoris" que es produirien al voltant del 20 de novembre, aproximadament.

Una situació que podria traduir-se en pluges per a zones molt castigades per la sequera. Això sí, adverteix que caldrà estar pendents de la seva evolució. "Veurem en què queden, ja que falten molts dies perquè es compleixin, massa", recull.

Una setmana amb escasses pluges i augment de temperatures

Abans que arribi aquest possible temporal, aquest expert en meteorologia avança "anomalies de temperatures per als pròxims dies". Indica que "clarament estaran per sobre del que és normal per a l'època de l'any en què ens trobem". I és que l'estiuet de Sant Martí "no faltarà a la cita", amb pujades en alguns casos fins a 8-10ºC, apunta.

En una de les últimes previsions avisa que arriba "el temps de la ceba", que serà l'època en què "ens vestirem per capes". Afegeix que "durant les matinades i primeres hores refrescarà força i en les hores centrals, les temperatures seran molt suaus en alguns casos".

Posa especial atenció a la diferència entre les màximes i mínimes, que poden arribar a assolir una amplitud de fins a 20 graus. Avança que serà "una setmana molt seca en general, tret de zones del nord-oest i extrem nord peninsular".

Temperatures màximes i mínimes a algunes ciutats

CIUTATT.ª DIMECREST.ª DIJOUS
MadridMàx. 18
Mín. 9
Màx. 17
Mín. 9
BarcelonaMàx. 21
Mín. 16
Màx. 21
Mín. 16
ValènciaMàx. 25
Mín. 13
Màx. 26
Mín. 12
SevillaMàx. 26
Mín. 12
Màx. 24
Mín. 11
SaragossaMàx. 21
Mín. 13
Màx. 22
Mín. 11
BilbaoMàx. 19
Mín. 13
Màx. 23
Mín. 14
Palma de MallorcaMàx. 24
Mín. 10
Màx. 22
Mín. 12
La CorunyaMàx. 20
Mín. 14
Màx. 20
Mín. 13
BurgosMàx. 16
Mín. 11
Màx. 19
Mín. 12
Las Palmas de Gran CanariaMàx. 29
Mín. 22
Màx. 27
Mín. 11

Galícia concentrarà les precipitacions

L'excepció, una vegada més, la trobem a Galícia, on les pluges “poden ser fortes i abundants”, en alguns punts. Altres experts, com Mario Picazo, confirmaven a les seves prediccions que el bon temps predominarà durant la major part de la setmana.

Es mantindrà l'estiuet de Sant Martí durant unes quantes jornades en aquesta arrencada de setmana. Els termòmetres s'elevaran fins a 25-30 graus en àrees de la Comunitat Valenciana i Regió de Múrcia.

La situació podria fer un canvi durant els últims dies de la setmana amb l'entrada d'un front. Afectaria sobretot la façana atlàntica, amb risc de precipitacions a zones del Cantàbric i els Pirineus.