Muntatge fotogràfic entre una imatge de dues persones amb molt de fred i un mapa del Meteocat
EL TEMPS

El Meteocat alerta per fred intens a diverses zones de Catalunya: On i quan

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per "fred intens" per aquest dijous, 28 de desembre

L'hivern ja ha arribat a Catalunya. Després d'uns dies "tranquils" on ha predominat el sol i les bones temperatures, sembla que el fred arriba oficialment al territori català.

La situació meteorològica en què es troba Catalunya té el Meteocat molt pendent. No hi ha ni rastre de pluja, però sembla que aquest dijous arriba l'hivern, o almenys aquest és el primer avís de situació meteorològica de perill per "fred intens". A través d'una publicació de Twitter, ara X, el Meteocat ha anunciat l'avís.

El Meteocat activa l'alerta groga per "fred intens"

Catalunya està immersa en un canvi de temps, així ho indica el Meteocat, que ha activat una alerta groga per "fred intens" per aquest dijous, 28 de desembre. De fet, aquest dimecres el territori català ja s'ha aixecat amb unes temperatures baixes per l'entrada d'un sistema frontal.

Tot i això, les temperatures arribaran al seu mínim durant aquest dijous, dia en què 12 comarques estaran en alerta groga per fred intens. I és que, tal com ha detallat el Meteocat, l'avís es mantindrà actiu entre les 01:00 i les 13:00 del migdia.

Concretament, les comarques que estaran amb alerta groga per fred intensa seran les següents: Montsià, Baix Ebre, Terra Alta, Ribera d'Ebre, Priorat, Baix Camp, Garrigues, Urgell, Segarra, Gironès, Baix Empordà i Alt Empordà.

En aquests punts, segons el Meteocat, es preveu que les temperatures màximes estiguin al voltant dels 14ºC durant el migdia. Tot i això, les temperatures nocturnes seran molt fredes, les mínimes se situaran entre els 4 i els -5ºC.

Tot i aquest avís, a la seva pàgina web, el Meteocat ha indicat el següent: "Temperatura similar o lleugerament més alta, encara que en punts de Ponent, on s'aixequi la boira, la màxima pujarà moderadament. Hi haurà inversió tèrmica matinal", han indicat.

Serà un episodi curt, però fred

Segons el pronòstic del Meteocat, l'episodi fred serà curt. Doncs, passat el migdia l'alerta s'haurà desactivat i s'espera un lleuger ascens de les temperatures. A més, divendres, 29 de desembre, serà una jornada marcada per núvols, però sense alertes per “fred intens”.

Segons han indicat des del Meteocat, "Entre dijous i divendres passarà un sistema frontal que farà baixar les temperatures. Deixarà nuvolositat abundant, però tindrà poques conseqüències més".

Així mateix, el Meteocat segueix sense pronosticar pluges per a aquest Cap d'Any. Tot apunta que dissabte i diumenge seran dues jornades assolellades, veurem què és el que finalment passa.