Un cotxe de la Guàrdia Civil sobre la neu indicant que la carretera està tancada

EL TEMPS

Catalunya i les altres 6 zones on seguirà nevant els pròxims dies: mig metre de neu

La neu es mantindrà al llarg d'aquesta setmana a punts de muntanya i a zones pròximes, arribant als 61 centímetres als Pirineus

La neu es mantindrà durant unes quantes jornades més a la Península. La situació tan activa del cap de setmana passat tindrà continuïtat al llarg d'aquests dies. Les nevades es concentraran sobretot a 7 zones del país, aconseguint en alguns punts acumulacions superiors al mig metre.

La dinàmica atmosfèrica afavoreix l'entrada de fronts atlàntics pel nord-oest peninsular, que aniran avançant cap a la Mediterrània. Deixaran pluges des d'aquest dilluns, sobretot per l'oest. Però, en general, serà una setmana passada per aigua a la major part del país, exceptuant el sud-est.

Pel que fa a la neu, anirà quallant durant aquests dies, tant en àrees de muntanya com en zones pròximes, principalment de l'altiplà nord. A principis de setmana està previst que la cota experimenti una pujada generalitzada, per posteriorment tornar a caure.

Mapa de neu acumulada a Espanya
Mapa de neu acumulada de dissabte a les 00:00 hores | eltiempo.es

Patirà variacions a mesura que vagin entrant fronts i canviant les masses d'aire, recull la previsió d'eltiempo.es. Les acumulacions més importants per al dissabte a les 00:00 hores es preveuen al Pirineu aragonès, arribant als 61 centímetres. A Astúries, Castella i Lleó, i Galícia rondaran els 28 centímetres, davant els 27 de La Rioja.

Mapa del temps a Espanya el 5 de març
Previsió del temps per dimarts 5 al matí | AEMET

A la serra madrilenya s'esperen fins a 24 centímetres, mentre que al Pirineu català es conformaran amb 22 centímetres. També hi haurà nevades, encara que menys significatives, a Castella-La Manxa, Cantàbria o Navarra.

Mapa del temps a Espanya el 6 de març
Pronòstic de l'AEMET per dimecres al matí | AEMET

Setmana de neu i pluja

La neu és la gran protagonista en aquest últim tram d'hivern. Però tampoc hem d'oblidar de les precipitacions, que deixen importants acumulats sobretot al nord.

Dijous començarà una altra onada de fronts amb una borrasca que es despenjaria fins al nord-oest peninsular. Deixaria pluges de manera contínua a diversos punts del país el que resta de setmana. Seran més intenses sobretot al nord-oest, encara que s'estendran per la majoria de comunitats.

Mapa del temps a Espanya el 7 de març
Previsió meteorològica dijous a la tarda | AEMET

Les quantitats més grans es registraran a Galícia, Cantàbric oriental i els Pirineus occidentals. Tot i que també es produiran significants precipitacions al nord d'Extremadura i sud de Castella i Lleó.

Mapa del temps a Espanya el 8 de març
Pronòstic del temps per divendres a la tarda | AEMET

La neu vindrà acompanyada de canvis tèrmics

Serà una setmana marcada pels vaivens tèrmics, on el pas de diversos sistemes frontals acabaran condicionant els termòmetres. A l'inici de setmana, les temperatures seran força fredes a diverses capitals de l'altiplà nord, que es conformaran amb màximes d'un dígit.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDimartsDimecres
MadridMàx. 12
Mín. 3
Màx. 14
Mín. 1
BarcelonaMàx. 18
Mín. 10
Màx. 19
Mín. 1
ValènciaMàx. 20
Mín. 10
Màx. 18
Mín. 7
SevillaMàx. 19
Mín. 5
Màx. 22
Mín. 5
SaragossaMàx. 15
Mín. 5
Màx. 16
Mín. 2
BilbaoMàx. 15
Mín. 3
Màx. 19
Mín. 1
Palma de MallorcaMàx. 16
Mín. 9
Màx. 18
Mín. 7
La CorunyaMàx. 15
Mín. 9
Màx. 16
Mín. 9
BurgosMàx. 9
Mín. -1
Màx. 12
Mín. -3
Las Palmas de Gran CanàriaMàx. 21 
Mín. 17
Màx. 21
Mín. 17

Seran més suaus al Cantàbric i a les costes del sud-est peninsular. A partir de dijous està previst que es retiri l'aire més fred per donar pas a uns valors més alts. Tot i això, per al cap de setmana tornaran a caure els termòmetres.

➡️ Previsió Espanya ➡️ El Temps

Més notícies: