Imatge de fons d'un autobús aixecant aigua a una carretera inundada i una altra imatge de dos cotxes circulant per una carretera també amb molta aigua

EL TEMPS

Les 6 comunitats en què seguiran les pluges els pròxims dies

Les pluges es mantindran al llarg d'aquesta setmana a diversos punts de la Península, encara que seran menys intenses que les registrades les últimes jornades

Aquesta setmana estarà marcada per la inestabilitat meteorològica, amb previsió de pluges, encara que no seran tan copioses com les de les últimes jornades. S'espera el pas d'algun front que deixi precipitacions sobretot al nord de la Península. Els pronòstics avancen que els xàfecs es concentraran sobretot en sis comunitats.

Les pluges seran més pronunciades a Galícia, amb acumulacions dimecres de fins a 18 litres, i a les comunitats del Cantàbric, amb 30. Per tant, a Astúries, Cantàbria i el País Basc no els quedarà més remei que continuar amb els paraigües. Però és possible que les precipitacions s'estenguin a altres zones del centre i est, encara que amb caràcter puntual.

Mapa de pluja acumulada a Espanya
Mapa de pluja acumulada dimecres a la tarda | eltiempo.es

A més, a mitjans de setmana hi haurà una "pertorbació que entrarà pel sud" i que podria deixar ruixats a punts d'Andalusia i Castella-la Manxa. En el cas de la primera es registrarien fins a 28 litres, a diferència dels 18 de la segona, explica Mario Picazo a eltiempo.es.

Les pluges es mantindran, però les prediccions contemplen que a partir de dilluns les cotes de neu vagin en augment. Si hi hagués alguna nevada, ho faria a cotes molt altes, de les serralades del nord. També és probable que es produeixin en àrees del centre i del sud.

Mapa del temps d'Espanya el 12 de març
Previsió del temps a Espanya dimarts al matí | AEMET

Temperatures més suaus

Durant els pròxims dies el vent anirà perdent força, arribant també aire més temperat. Amb tot això es dona un escenari propici perquè les temperatures se suavitzin. En aquesta arrencada de setmana encara hi haurà mala mar al Cantàbric oriental i a les illes Balears.

Mapa del temps a Espanya el 13 de març
Pronòstic de l'AEMET per dimecres al matí | AEMET

Encara que les pluges tinguin un cert protagonisme, també haurem d'estar pendents dels termòmetres. Hi haurà un repunt que serà més acusat sobretot al sud peninsular i a les Canàries. Les màximes se situaran per sobre dels 20 graus, cosa totalment inusual en aquesta època de l'any.

Mapa del temps a Espanya el 14 de març
Previsió per dijous a la tarda, segons l'AEMET | AEMET

Però també s'estendrà aquesta situació a moltes altres zones del país. Fins i tot a les capitals del nord s'esperen ambients més primaverals, amb valors per sobre dels 15 graus.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDimartsDimecres
MadridMàx. 16
Mín. 3
Màx. 18
Mín. 4
BarcelonaMàx. 15
Mín. 9
Màx.17
Mín. 7
ValènciaMàx. 19
Mín. 7
Màx. 19
Mín. 7
SevillaMàx. 23
Mín. 7
Màx. 23
Mín. 9
SaragossaMàx. 18
Mín. 7
Màx. 20
Mín. 5
BilbaoMàx. 18
Mín. 7
Màx. 23
Mín. 5
Palma de MallorcaMàx. 18
Mín. 6
Màx. 19
Mín. 7
La CorunyaMàx. 17
Mín. 9
Màx. 20
Mín. 9
BurgosMàx. 14
Mín. -1
Màx. 17
Mín. 2
Les Palmes de Gran CanàriaMàx. 21
Mín.15
Màx. 23
Mín. 16

Per tant, ens haurem d'enfrontar a una setmana amb pluges i temperatures suaus. Les precipitacions no seran especialment intenses, sobretot si es comparen amb les dels darrers dies.

➡️ Previsió Espanya ➡️ El Temps

Més notícies: