Una parella de persones grans asseguda en un sofà, amb una imatge superposada d'un flascó de vidre amb monedes i la paraula “PENSIÓ”.
ECONOMIA

No és Espanya: el país europeu més feliç per viure la jubilació

Segons els llistats, aquest és el destí europeu amb millors condicions per a les persones jubilades, majors de 65 anys

Quan pensem en la jubilació, la nostra ment sol viatjar a imatges de tranquil·litat, benestar i, per a alguns, a la idea de mudar-se a un altre lloc.

Si bé molts podrien pensar en països càlids com Espanya o Portugal, sorprenentment, el país europeu més feliç per viure la jubilació és un que t'exigirà una bona jaqueta: Finlàndia.

Sí, encara que no ho creguis, el país nòrdic, amb els seus hiverns llargs i freds, s'ha coronat com el lloc més feliç del món, i això inclou els jubilats.

Muntatge amb un mapa d'Europa amb una lupa al damunt i una mà subjectant un passaport espanyol

Per què Finlàndia és ideal per als jubilats?

Finlàndia no només lidera l'Informe Mundial de la Felicitat des de fa uns quants anys, sinó que també ofereix una qualitat de vida difícil de superar.

Aquest país compta amb un sistema educatiu d'excel·lència, suport social fort, baixa corrupció i una salut pública que no té res a envejar.

Per als jubilats, això es tradueix en beneficis concrets: accés a serveis mèdics d'alta qualitat, una renda per càpita superior a la mitjana europea, i una estructura social dissenyada per donar suport tant als més joves com als més grans.

Muntatge amb una persona gran amb la mà al cap i un cercle on apareix la taula d'un metge

A més, Finlàndia té un enfocament equilibrat pel que fa al benestar psicològic, una cosa clau per als pensionistes. És un país on la natura i el respecte pel medi ambient són pilars fonamentals.

Això crea un ambient relaxat i saludable, ideal per als que busquen tranquil·litat i un sentit renovat de propòsit en els seus anys daurats.

El fet que Finlàndia hagi estat reconeguda com el país més feliç del món any rere any no és casualitat. El benestar social, sumat a una oferta cultural i recreativa excel·lent, fa que aquest país sigui una opció atractiva per als que desitgen una jubilació lliure d'estrès.

Tot i això, cal estar preparat per als hiverns llargs i foscos, cosa que per a alguns jubilats podria ser un factor decisiu a considerar.

Un home d'esquena, amb la maleta, i al cercle, dos passaports espanyols

I què passa amb Espanya?

Espanya no es queda enrere en aquesta llista. De fet, segueix sent una de les destinacions més populars per als jubilats europeus i estrangers. Segons International Living, Espanya ocupa el cinquè lloc entre els millors països del món per retirar-se.

Els punts forts d'Espanya inclouen el clima favorable, especialment a les regions mediterrànies, la seva rica oferta cultural i el sistema de salut, que està entre els millors del món.

Pels jubilats, això significa un equilibri gairebé perfecte entre un cost de vida raonable i una alta qualitat de vida. El sud d'Espanya, en particular, atrau molts pensionistes gràcies als seus més de 300 dies de sol a l'any i als seus serveis accessibles.

Una parella de persones grans somriu mentre mira una tauleta, amb un flascó ple de monedes etiquetat com

Tot i això, malgrat els seus molts avantatges, Espanya no ha aconseguit desbancar Finlàndia del primer lloc quant a felicitat general.

Encara que el clima assolellat i la dieta mediterrània són atractius, Finlàndia es destaca per la seva estabilitat econòmica, el seu enfocament al benestar mental i la baixa desigualtat social, factors que són decisius per a molts jubilats.

És Finlàndia realment per a tothom?

La resposta depèn del que busques. Si ets dels que anhelen un retir tranquil, envoltat de naturalesa i amb un fort suport social, Finlàndia podria ser el teu paradís.

Tot i això, no tot és perfecte. Alguns expatriats han assenyalat dificultats per adaptar-se al clima extrem i a l'idioma. De fet, malgrat la seva classificació com el país més feliç del món, no tots els estrangers troben a Finlàndia el refugi que esperaven.

➡️ Pensions ➡️ Economia

Més notícies: