Una oficina amb el logotip d'Hisenda, una dona amb gest de sorpresa i al cercle, uns bitllets d'euro
ECONOMIA

Molt atent: els diners que Hisenda et traurà ja del teu sou si tens un deute

Si deus diners, el més probable és que Hisenda recorri al teu salari mensual per quedar-se amb els diners que li falten

Hisenda exerceix un paper crucial en la gestió i recaptació dels impostos al nostre país. La seva missió és garantir que tots els ciutadans i les empreses compleixin les seves obligacions fiscals. Contribueix així al sosteniment dels serveis públics i al benestar general de la societat.

Tot i això, quan es tracta de deutes amb l'administració, Hisenda adopta una postura especialment vigilant i rigorosa. Si tens algun deute pendent amb Hisenda, és important que sàpigues que ells no escatimen esforços per recuperar els diners que els corresponen.

Imatge de fons d'unes persones a una oficina d'Hisenda i una altra en primer pla d'un home amb ulleres mirant un mòbil sorprès

Des d'embargaments de comptes bancaris fins a la retenció de devolucions d'impostos, l'Agència Tributària compta amb una àmplia gamma d'eines legals per assegurar el cobrament dels deutes. Ignorar o retardar el pagament de les obligacions fiscals no és una opció viable. Hisenda està sempre pendent dels nostres diners i actuarà de la manera que sigui necessària per recuperar els deguts.

Si no pagues, et trauran part del teu sou

És fonamental entendre que Hisenda té a la seva disposició diverses eines legals per assegurar el cobrament d'allò que es deu. Una de les mesures més comunes i efectives que pot fer servir és l'embargament de sous i salaris. Si teniu un deute pendent amb Hisenda i esteu treballant, és molt probable que l'administració recorri a aquesta opció per recuperar els diners.

La façana de l'Agència Tributària i el cercle, diversos bitllets

El procés d'embargament de sou es fa de manera sistemàtica i està regulat per la llei. Hisenda pot ordenar al teu ocupador que retingui una part del teu salari mensual i la transfereixi directament a l'Agència Tributària fins que el deute sigui saldat.

És important destacar que l'embargament no pot afectar la totalitat del sou. Hi ha límits i percentatges establerts per garantir que el treballador conservi una part dels seus ingressos per cobrir les necessitats bàsiques.

El percentatge embargable per Hisenda varia segons l'import del sou i la quantia del deute. Per exemple, per a sous que no superin el salari mínim interprofessional (1.134 € mensuals), l'embargament no es pot aplicar. Tot i això, per a quantitats superiors, els percentatges embargables augmenten progressivament.

  • Si cobres el doble de l'SMI. Es pot embargar el 30% del salari.
  • Si cobres el triple de l'SMI. Es pot embargar el 50% del sou.
  • Si cobres el quàdruple de l'SMI. Es pot embargar el 60% del salari.
  • Si cobres el quíntuple de l'SMI. Es pot embargar el 75% del que cobres.
  • Qualsevol quantitat que superi el quíntuple de l'SMI. Es pot embargar fins al 90% del salari.
Imatge de fons d'unes oficines de l'Agència Tributària amb una altra imatge d'una mà amb molts bitllets d'euros a la mà i una emoticona d'una guardiola de porquet amb monedes entrant

És crucial estar al corrent de les nostres obligacions fiscals i actuar amb promptitud si rebem notificacions de deute per part d'Hisenda. Ignorar aquests advertiments només agreujarà la situació, ja que els interessos i recàrrecs poden incrementar significativament la suma deguda.

➡️ Economia

Més notícies: