L'avís d'Hisenda sobre Booking en plenes vacances: sí, cal declarar
Hisenda deixa clar el que molts contribuents hauran de declarar després de les vacances d'aquest any
En ple mes d'agost, moltes famílies ja s'han llançat a gaudir de les vacances o estan ultimant detalls per a les escapades estiuenques. Amb les altes temperatures i l'anhelat descans estival, els espanyols no perden temps a preparar les maletes i dirigir-se a diverses destinacions turístiques.
Platges, muntanyes i ciutats històriques encapçalen la llista de preferències. Amb destinacions com la Costa del Sol, les Illes Balears i les platges de la Comunitat Valenciana atraient milers d'estiuejants. A més, molts opten per explorar rutes menys conegudes a l'interior del país, gaudint de la rica cultura i la gastronomia local.
L'ambient festiu i les ganes de desconnectar de la rutina laboral se senten a l'aire, mentre Espanya se submergeix durant la temporada de vacances per excel·lència.
Però ni en vacances Hisenda ens deixa descansar. I és que ha volgut advertir moltes persones pel que hauran de fer a la propera declaració de la Renda després d'aquests mesos d'estiu.
Hisenda avisa pel que cal declarar de Booking
Alguns propietaris d'habitatges de vacances opten per llogar les propietats per generar ingressos addicionals. Ho fan, per exemple, a través de plataformes com ara Booking. Tot i això, sorgeix la pregunta: cal declarar aquests ingressos? La resposta, segons els experts, és sí.
Els propietaris han de declarar a Hisenda els ingressos íntegres corresponents al període en què l'habitatge està llogat. Podent deduir les despeses necessàries per al lloguer en proporció als dies llogats.
És crucial distingir entre lloguers amb serveis d'hostalatge i aquells sense serveis addicionals. Segons Lodgify, els lloguers que ofereixen serveis d'hostalatge, com ara neteja diària o atenció als hostes, es consideren una activitat empresarial. Això implica l'obligació de declarar IVA, IRPF i l'impost d'activitats econòmiques (IAE).
D'altra banda, els lloguers de vacances sense serveis addicionals, considerats com a lloguers comuns, no es classifiquen com a activitat econòmica. Tot i que no cal declarar IVA en aquests casos, els propietaris s'han d'inscriure a l'IAE. També declarar IRPF a Hisenda, així com l'impost sobre transmissions patrimonials (ITP), la taxa del qual varia segons la comunitat autònoma.
Amb l'augment del lloguer de vacances a l'agost, és fonamental que els propietaris estiguin informats sobre les seves obligacions fiscals per evitar sancions i optimitzar-ne els ingressos. Aquells que decideixin llogar els seus habitatges de vacances han d'estar al corrent dels diferents requisits de declaració i complir amb la normativa vigent per assegurar una gestió adequada dels seus ingressos.
Més notícies: