Hisenda avisa els propietaris: la reforma habitual que gairebé ningú sap que desgrava
Des de l'Agència Tributària avisen aquells que tenen el seu propi habitatge i volen fer aquest canvi a casa
Moltes vegades fem reformes o petits canvis a casa i gastem molts diners. És per això que sempre va bé tenir qualsevol mena d'ajut econòmic.
I el que molts no saben és que hi ha una sèrie de canvis o reformes que podem fer a les nostres residències i que poden tenir deducció d'Hisenda.
Si canvies això a casa teva, et pots deduir les despeses
Els propietaris que decideixin canviar les finestres dels seus habitatges per millorar l'eficiència energètica poden accedir a una deducció fiscal a l'IRPF. Aquesta deducció d'Hisenda està disponible per a aquells que realitzin actualitzacions tant a la seva residència principal com a altres propietats de la seva titularitat. Sempre que estiguin destinades a ús residencial o es lloguin abans del 31 de desembre de 2025.
Quant a la deducció d'Hisenda, s'aplica sobre la despesa total realitzada a les obres, amb un límit màxim de 7.500 euros. Aquesta despesa s'ha d'haver efectuat entre el 6 d'octubre del 2021 i el 31 de desembre del 2024. El percentatge de deducció aplicable és del 40%, la qual cosa representa un incentiu significatiu per als interessats a realitzar millores energètiques als seus habitatges.
Per qualificar per a la deducció d'Hisenda, les obres han d'aconseguir una reducció mínima del 30% a l'indicador de consum d'energia primària no renovable de l'immoble. Com a alternativa, es pot optar a la deducció si les millores dutes a terme eleven la qualificació energètica de l'habitatge a una classe "A" o "B", segons l'escala d'eficiència energètica.
Aquests requisits asseguren que les reformes contribueixin significativament a la sostenibilitat i l'estalvi energètic de la llar.
El procés per validar el dret a aquesta deducció d'Hisenda inclou obtenir un certificat d'eficiència energètica emès per un tècnic competent. Aquest certificat ha de ser obtingut abans d'iniciar les obres i, novament, una vegada finalitzades les mateixes.
És important destacar que el primer certificat pot tenir fins a dos anys d'antiguitat respecte a l'inici de les obres. El certificat final ha de ser expedit abans de l'1 de gener del 2025.
Aquesta mesura d'Hisenda no només fomenta l'estalvi energètic i la sostenibilitat, sinó que també proporciona un alleugeriment fiscal als contribuents. Els interessats s'han d'assegurar de complir tots els requisits i terminis per aprofitar al màxim aquest benefici fiscal.
Més notícies: