Parella de gent gran somrient mentre revisen documents amb bitllets d'euro a la mà.
ECONOMIA

El canvi amb les pensions que omplirà d'alegria milers d'espanyols el 2025

La modificació de la normativa del pla de pensions beneficiarà sobretot els autònoms

El 2025, una reforma esperada durant anys al sistema de pensions portarà una bona notícia per a milers de treballadors a Espanya.

La nova normativa permetrà tant els autònoms com els treballadors a compte d'altri rescatar els seus plans de pensions sense necessitat d'estar jubilats.

Home gran somrient amb punys aixecats i un cercle que mostra una mà sostenint bitllets d'euro.

Aquesta mesura, que afectarà aquells plans amb almenys deu anys d'antiguitat, té el potencial de transformar el panorama financer per a molts, oferint més flexibilitat i seguretat econòmica.

Un alleujament financer per als autònoms

Els autònoms, en particular, es beneficiaran enormement d'aquesta reforma. Tradicionalment, aquests treballadors han estat els que més han invertit en plans de pensions per assegurar-ne el futur.

Tot i això, la normativa vigent els ha restringit l'accés a aquests fons fins a la jubilació. A partir del 2025, aquesta situació canviarà dràsticament.

Els autònoms poden rescatar les aportacions i els rendiments generats pels plans de pensions sense haver d'esperar la jubilació, sempre que els fons tinguin almenys deu anys d'antiguitat.

Un home somrient amb ulleres i barba mira el telèfon mòbil mentre dues persones es donen la mà al fons, suggerint un acord o col·laboració.

Aquesta modificació permetrà als autònoms disposar dels seus estalvis en moments de necessitat, sense haver d'esperar anys per accedir-hi.

A més, s'espera que aquesta mesura incentivi més persones a invertir en plans de pensions, sabent que tindran l'opció de rescatar els seus diners en cas de necessitat.

Reducció de comissions

La reforma també inclou una reducció a les comissions màximes que les gestores de plans de pensions poden cobrar. Això beneficiarà tots els partícips, no només els autònoms.

Les comissions per als fons de renda fixa es reduiran a un màxim de 0,85%, mentre que els plans mixts tindran una comissió màxima d'1,30%. Els fons de renda variable han de mantenir una comissió màxima de l'1,50%. Aquesta reducció de costos es traduirà en una rendibilitat més gran per als inversors a llarg termini.

Muntatge d'un home gran amb un telèfon mòbil i al costat dret un marc amb una imatge de diversos bitllets d'euro i una calculadora

Què significa això per als treballadors?

Per als treballadors per compte d'altri, aquesta reforma també representa un canvi significatiu. Encara que tradicionalment han tingut accés a plans de pensions oferts pels seus ocupadors, la possibilitat de rescatar aquests fons abans de la jubilació els ofereix més flexibilitat financera.

Això és especialment important en un context econòmic incert, on tenir accés a estalvis addicionals pot marcar una gran diferència.

➡️ Pensions ➡️ Economia

Més notícies: