Una dona amb expressió preocupada sosté un telèfon mòbil, amb els logotips de Sabadell i Bizum a la imatge.
ECONOMIA

Banc Sabadell es posa seriós amb aquest advertiment als seus clients: no donen crèdit

Estigues alerta quan facis algun pagament amb la plataforma Bizum, perquè els fraus estan a l'ordre del dia

Banc Sabadell ha llançat un advertiment clar a tots els seus clients: molt de compte amb els fraus relacionats amb Bizum!

Els darrers mesos, hi ha hagut un augment significatiu d'estafes que utilitzen aquest popular sistema de pagaments instantanis, i l'entitat ha decidit actuar per protegir els usuaris. Amb els fraus digitals en constant evolució, és important conèixer els perills que aguaiten i com evitar-los.

Fraus amb Bizum: el gran problema de Banc Sabadell i molts altres bancs

Bizum s'ha convertit en una de les maneres més populars de transferir diners entre particulars, però també en un objectiu per als estafadors. Els delinqüents solen utilitzar mètodes com el phishing o suplantació d'identitat per enganyar les persones i fer que facin pagaments sense adonar-se'n.

Home sorprès mirant el telèfon mòbil amb els logotips de Sabadell i Bizum al fons.

Una de les tàctiques més comunes és fer-se passar per amics o empreses conegudes i demanar pagaments o devolucions de diners urgents.

Banc Sabadell ha detectat un augment d'aquesta mena d'estafes. I ha advertit els seus clients sobre els perills de fer transaccions sense assegurar-se de qui hi ha darrere de la sol·licitud. Molts usuaris, confiant en la rapidesa i simplicitat de Bizum, cauen en la trampa sense qüestionar-se si la petició és legítima.

Com evitar caure en fraus?

L'advertiment de Banc Sabadell ve acompanyat de diversos consells perquè els seus clients operin de manera segura i no caiguin en aquests fraus. A continuació, et deixem algunes de les recomanacions més importants:

  • Verificar sempre la identitat del destinatari: Abans de fer qualsevol pagament, assegura't que la persona que sol·licita els diners és realment qui diu que és. Si tens dubtes, contacta directament amb aquesta persona o empresa mitjançant un canal alternatiu.
  • Desconfia de missatges urgents o sospitosos: Els estafadors solen utilitzar la urgència com a tàctica perquè la víctima no pensi gaire abans d'actuar. Si reps un missatge o sol·licitud de pagament urgent, pren-te un moment per avaluar si és autèntic.
  • No comparteixis dades personals o bancàries: Mai no has de compartir informació confidencial, com ara el teu número de compte o contrasenyes, a través de missatges o enllaços que no semblin segurs. Banc Sabadell mai no et demanarà aquestes dades a través de Bizum ni d'altres canals no oficials.
Una dona s'emporta la mà a la boca mentre mira un ordinador, amb un logotip de Sabadell i una imatge d'un hacker amb una màscara de Guy Fawkes a la pantalla.
  • Utilitza sempre l'app oficial de Bizum: Per fer qualsevol operació amb Bizum, assegura't de fer-ho sempre des de l'aplicació oficial del teu banc o des de l'app de Bizum. Evita fer transaccions des d'enllaços o aplicacions de tercers.
  • Activa alertes de seguretat: Banc Sabadell també recomana als clients activar les notificacions de seguretat a l'aplicació mòbil. Sobretot, per estar al corrent de qualsevol moviment al teu compte en temps real.

La importància de la prevenció

El Banc Sabadell insisteix que la millor manera de protegir-se davant d'aquests fraus és la prevenció. Educar-se sobre els perills i adoptar pràctiques segures en operar amb Bizum és clau per evitar caure en aquestes estafes. L'entitat ha reforçat les mesures de seguretat, però subratlla que la primera línia de defensa sempre és el mateix client.

Si, malgrat totes les precaucions, creus que has estat víctima d'un frau, Banc Sabadell aconsella actuar immediatament. El primer que cal fer és contactar amb el servei d'atenció al client del banc per informar sobre la transacció sospitosa. També pots bloquejar el compte afectat per evitar més moviments fraudulents.

A més, és recomanable denunciar el frau a les autoritats competents perquè puguin prendre mesures i rastrejar els responsables. Com més aviat ho reportis, més possibilitats tindràs de minimitzar els danys i, en alguns casos, recuperar els teus diners.

➡️ Bancs ➡️ Economia

Més notícies: