Muntatge d´un noi pensant i dubtant i de fons una imatge d´una taula de formatges i altres aliments
CONSUM

El que no hauries de menjar a primera hora, segons els nutricionistes: evita problemes

El que decideixis menjar al matí influeix en la teva energia i benestar durant tot el dia, encara que no tot s'hi val

L'esmorzar és un dels àpats més importants del dia. Allò que decideixis menjar al matí influeix en la teva energia i benestar durant tot el dia. Això no obstant, no tots els aliments són ideals per començar el dia.

Alguns, encara que semblen inofensius, poden afectar negativament la teva salut i la teva vitalitat. Segons els nutricionistes, hi ha certs aliments que és millor evitar a primera hora.

Aquests són els aliments que els experts desaconsellen

Cistelles plenes de barres de pa

Tot i que l'esmorzar és el moment perfecte per alimentar-nos bé, hi ha aliments populars que no són els millors per a la nostra salut. Entre ells hi ha el pa blanc, la brioixeria industrial i els cereals amb sucres afegits. Aquests productes, encara que són ràpids i fàcils de consumir, no aporten els nutrients necessaris per mantenir-nos enèrgics durant el matí.

El pa blanc és un dels aliments més comuns per esmorzar, però no és el millor per començar el dia. Aquest pa està fet amb farines refinades i té un alt índex glucèmic. Això eleva ràpidament el sucre a la sang, causant un pic d'energia, seguit d'una caiguda brusca.

Això pot generar cansament, irritabilitat i fins i tot desitjos de menjar poc saludable. És millor triar pa integral, que té més fibra i manté estables els nivells de sucre.

La brioixeria industrial també és una opció popular en molts esmorzars, però no és una bona elecció. Aquests productes estan plens de sucres refinats, greixos trans i additius. Tot i que són saborosos, no aporten nutrients essencials.

Muntatge d'un esmorzar amb cereals de colors i brioixeria

De fet, consumir brioixeria industrial pot augmentar el risc de malalties cardiovasculars i guanyar pes. Els nutricionistes recomanen substituir la brioixeria per opcions més saludables, com torrades integrals amb alvocat o un batut de fruites amb iogurt.

Molts cereals comercials semblen saludables, però en realitat són plens de sucres afegits. Encara que contenen vitamines i minerals, aquests cereals eleven ràpidament la glucosa, cosa que genera gana poc després.

Aquest bec de sucre també pot afectar la teva concentració i energia al llarg del dia. Si t'agraden els cereals, opta per versions integrals sense sucres afegits o millor encara, escull civada. La civada és una opció nutritiva i rica en fibra que et mantindrà satisfet durant més temps.

Per tenir un esmorzar equilibrat i saludable, és important triar aliments que aportin energia de manera constant i estable. Evita el pa blanc, la brioixeria industrial i els cereals amb sucres afegits. Opta per opcions integrals, fruites fresques, proteïnes magres i greixos saludables.

➡️ Consum

Més notícies: