El pa que els experts recomanen prendre per evitar la inflamació i el colesterol
Els experts recomanen aquest pa pels seus beneficis antiinflamatoris i la seva aportació nutricional equilibrada
El pa de sègol s'ha guanyat un lloc especial entre els experts en salut, que el recomanen com una opció excel·lent per als que busquen reduir la inflamació al cos. Aquest pa és conegut pels seus beneficis, que inclouen millorar la salut cardiovascular i digestiva i ajudar a reduir el colesterol.
Propietats del pa de sègol
A diferència d'altres pans, el pa de sègol és ric en fibra i antioxidants. Aquesta fibra ajuda a reduir la inflamació en millorar la digestió i estabilitzar els nivells de sucre a la sang. També conté una menor quantitat de gluten en comparació del pa de blat, la qual cosa ho fa més fàcil de digerir i una opció menys irritant per al sistema digestiu.
A més, el pa de sègol conté antioxidants naturals com els lignans, que protegeixen les cèl·lules de danys i ajuden a reduir la inflamació crònica. Aquests components també tenen efectes positius a la salut del cor, reduint el risc de malalties cardiovasculars.
Beneficis per a la salut
Els estudis han demostrat que el consum de pa de sègol ajuda a disminuir els nivells de colesterol LDL, conegut com a “colesterol dolent”. Això és perquè el seu alt contingut de fibra soluble atrapa el colesterol a l'intestí, impedint que passi al torrent sanguini. Aquest procés és crucial per reduir la inflamació de les artèries, cosa que ajuda a prevenir problemes de cor.
Un altre dels beneficis destacats del pa de sègol és el seu impacte positiu a la salut menstrual i hormonal. La fibra i els antioxidants del sègol afavoreixen l'equilibri hormonal, fet que és particularment beneficiós per a les dones en edat fèrtil. A més, el pa de sègol ajuda a mantenir la salut òssia a causa del seu contingut de minerals com el magnesi, calci i potassi.
El pa de sègol és també una bona opció per als que busquen controlar-ne el pes. Gràcies al seu alt contingut de fibra, proporciona una sensació de sacietat perllongada, cosa que ajuda a reduir la gana i evita els desitjos. A diferència del pa blanc, el sègol es metabolitza més lentament, cosa que ajuda a mantenir estables els nivells d'energia i sucre a la sang.
Més notícies: