Ni Suchard, ni Xixona: el millor torró artesà es ven en un local de Barcelona
El concurs ‘Millor Torró Artesà de Yema Cremada d'Espanya 2024’ l'ha guanyat una pastisseria de Terrassa
Nadal és sinònim de menjar abundant i si hi ha un dolç que no pot faltar a les nostres taules, sens dubte, és el torró. Encara que moltes marques famoses dominen el mercat, aquest any un petit establiment de Barcelona ha aconseguit fer ombra a gegants com Suchard i Xixona.
Existeixen molts torrons diferents, amb sabors per a tots els gustos. Però si busques un clàssic que mai falla, aquest és el torró de rovell d'ou torrat. Suau, dolç i amb una aroma inconfusible a rovell caramel·litzat, aquest torró és un encert segur.
El torró de rovell d'ou torrat que preparen a Zaguirre Pastisser s'ha coronat com el millor de 2024. Així ho ha certificat un certamen que premia la tradició i la qualitat artesanal.
Aquest certamen, en la seva tercera edició, ha reunit els millors pastissers del país. Encara que el primer lloc se l'ha emportat aquesta coneguda pastisseria de Terrassa, que ha sorprès pel seu enfocament artesanal i la seva elaboració impecable.
El certamen i les seves claus
El concurs ‘Millor Torró Artesà de Rovell Cremat d'Espanya 2024’, organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona, ha reunit gairebé 40 participants de tota Espanya. Després d'un tast a cegues, el jurat, compost per experts del sector i periodistes gastronòmics, va escollir guanyador el torró de Martí Giner, de Zaguirre Pastisser.
Aquest establiment, amb més de 50 anys d'història a Terrassa, va ser el gran vencedor gràcies al seu torró de crema torrada, que va destacar pel seu sabor i textura excepcionals. El torró presentat al concurs era una barra rectangular, elaborada amb ametlla marcona i ou, i cremada a mà de manera tradicional. La recepta, que s'ha mantingut fidel al llarg dels anys, és tot un exemple de la perfecció artesanal.
Tradició i qualitat en cada mos
Zaguirre Pastisser és un negoci familiar, obert l'any 1974 a Terrassa (Barcelona), que fusiona la tradició amb la innovació, sempre respectant les tècniques clàssiques. El torró de rovell d'ou torrat que els ha atorgat el gran premi s'elabora amb ingredients de primera qualitat, com l'ametlla marcona, que es tritura per aportar una textura única.
El procés de fabricació del torró de Zaguirre Pastisser és tot un art que combina tradició i dedicació. Primer, l'ametlla marcona es tritura acuradament fins a obtenir un pols fi, que és clau per a la textura del torró. Després, es prepara un almívar amb sucre i aigua que es barreja amb ou per crear un massapà suau i homogeni.
A continuació, es forma el torró, que es col·loca en els tradicionals calaixos de fusta, on reposarà durant 48 hores perquè els sabors es fusionin i adquireixin la textura desitjada. Finalment, el torró es crema a mà, obtenint aquesta capa daurada i cruixent que el caracteritza. Tot aquest procés es realitza sense additius ni conservants, usant només ingredients naturals, el que li dona aquest sabor autèntic i artesanal que ha encantat els experts.
Més notícies: