El president de Mercadona, Juan Roig, posa a l'acte on ha informat sobre la situació actual i futura dels 5 components de Mercadona
CONSUM

Mercadona revela l'origen del seu peix estrella i la relació amb el Marroc

La cadena valenciana aclareix el malentès i explica com es pot comprovar la procedència del producte

Mercadona ha fet un pas significatiu en la transparència dels seus productes. En temps recents, els consumidors estan cada cop més interessats a conèixer la història dels productes que compren.

Una de les preguntes més freqüents es refereix a les anxoves que es venen a la cadena valenciana. Els clients han mostrat curiositat sobre el veritable recorregut d'aquest aliment, ja que a l'envàs s'esmenta el Marroc.

Una llauna de filets d'anxova en oli d'oliva de la marca Hacendado.

El veritable recorregut de les anxoves de Mercadona

Mercadona sempre ha estat reconeguda pel seu compromís amb la qualitat i la transparència. En aquesta ocasió, la cadena ha decidit ser encara més explícita amb els clients en especificar la procedència de les seves anxoves.

Per evitar qualsevol confusió sobre la procedència d'aquest aliment essencial, la cadena ha respost de manera clara. La companyia indica que les seves anxoves: “Són envasades en una planta del Marroc que pertany al nostre proveïdor Francisco Gil Comes”.

A més, subratllen que: "Seguint la normativa d'etiquetatge, cal indicar el lloc d'envasament independentment del recorregut de la matèria primera". "Per aquest motiu, apareix com a producte elaborat al Marroc", expliquen.

D'altra banda, Mercadona aclareix que "treballem amb diferents orígens" pel que fa a les anxoves. Entre aquests es troben "Cantàbric, Marroc, Mediterrani, depenent de la capacitat de pesca a les zones de captura, així com la temporada de l´any".

Etiqueta d´un envàs de filets d´anxova en oli d´oliva, amb informació sobre ingredients, valors nutricionals, pes net i escorregut, i dades del fabricant.

Com identificar i entendre la informació de l'envàs

Per aclarir encara més els dubtes, la companyia explica que els consumidors poden consultar la procedència a cada envàs. Per això, "poden verificar la zona de captura concreta comprovant la numeració de la zona FAO que apareix impresa al lot de la llauna".

L'origen dels productes alimentaris és un factor cabdal per a molts consumidors. Conèixer d'on provenen els aliments que consumim ens permet prendre decisions més informades i conscients.

En el cas de les anxoves de Mercadona, així com de qualsevol altre producte, la indicació de la procedència és fonamental. En influir en la percepció de qualitat i en la decisió de compra dels clients, és vital proporcionar els aclariments necessaris.

➡️ Supermercats ➡️ Consum

Més notícies: