Abans llençava les pells de les taronges: ara són un indispensable a la meva cuina
Si alguna vegada has llençat les peles de taronges, mandarines o clementines, és moment de pensar-t'ho dues vegades
Si alguna vegada has llençat les pells de taronges, mandarines o clementines, és moment de pensar-ho dues vegades. Aquestes pells, que normalment acaben a les escombraries, poden convertir-se en un ingredient sorprenent i molt útil a la teva cuina.
Gràcies al seu sabor únic i propietats, les pells de cítrics tenen molt més potencial del que imaginem. Reutilitzar-les no només és econòmic, sinó també una forma creativa de donar-li un nou ús a alguna cosa que d'una altra manera es desaprofitaria.
El truc per reutilitzar les taronges
Un dels usos més populars i senzills de les pells de taronja és com a condiment. En assecar-les i triturar-les, obtens un pols aromàtic que pot realçar el sabor de molts plats. Aquest pols de pell de taronja és ideal per donar un toc especial a carns, peixos i, per descomptat, a la rebosteria.
Si et preguntes com fer-ho, el procés és molt fàcil. Només necessites assecar les pells al forn a baixa temperatura. Col·loca-les a uns 100 graus durant aproximadament dues hores, fins que estiguin completament seques i trencadisses.
Després, tritura les pells amb un morter o un processador d'aliments fins que es converteixin en un pols fi. Guarda aquest pols en un pot hermètic i tindràs un condiment natural a mà per utilitzar quan ho necessitis.
Però l'ús de les pells de cítrics no acaba aquí. Si t'agraden les infusions, pots fer un deliciós te amb les pells de mandarina o taronja. Només has de bullir un parell de pells en aigua durant uns minuts i tindràs una beguda refrescant i aromàtica.
Aquest te és ideal per prendre després dels àpats, ja que les pells dels cítrics també tenen propietats digestives. A més, pots afegir un toc de mel o unes fulles de menta per donar-li més sabor.
Un altre truc senzill és fer servir les pells de taronja per fer un ambientador natural. Si les asseques bé i les col·loques en un pot amb algunes branquetes de canyella, crearàs un ambientador casolà perfecte per a casa teva. Pots posar-lo a qualsevol habitació, i l'aroma cítric li donarà un toc fresc i agradable a l'ambient.
A més dels seus usos culinaris i aromàtics, les pells de taronja també tenen aplicacions en el món de la neteja. Gràcies a les seves propietats antimicrobianes i el seu alt contingut en olis essencials, pots fer-les servir per netejar superfícies i eliminar greix. Només has de fregar les pells sobre les superfícies brutes o afegir-les a una solució casolana de vinagre i aigua per obtenir un netejador natural.
Reutilitzar les pells de cítrics és una forma excel·lent d'aprofitar al màxim els productes que comprem. En lloc de llençar les pells de la fruita, pots convertir-les en un ingredient que no només aporta sabor, sinó també frescor i propietats beneficioses per a casa teva. Mai més tornaràs a veure les pells de taronja de la mateixa manera!
Més notícies: