Dona pensant i la secció de verdura dun supermercat
CONSUM

Aquesta és la fruita antiinflamatòria que molts experts recomanen i no ho sabies

Les propietats antioxidants i antiinflamatòries d'aquesta fruita també són excel·lents per a la pell

L'alvocat s'ha convertit en un aliment essencial per als que busquen millorar la salut i reduir la inflamació a l'organisme. Aquesta fruita no només és saborosa, sinó que també està carregada de nutrients que ofereixen múltiples beneficis, entre els quals destaquen les propietats antiinflamatòries. Aquí explorarem per què l'alvocat és recomanat per experts en nutrició i com el consum pot contribuir a una vida més saludable.

Propietats antiinflamatòries de l'alvocat

Primer pla d'un cuiner traient l'os de l'alvocat

L'alvocat és ric en àcids grassos saludables, especialment omega-3 i àcids grassos monoinsaturats, que tenen un paper crucial en la reducció de la inflamació. Aquests compostos ajuden a disminuir les substàncies inflamatòries al cos, la qual cosa és beneficiós per reduir el risc de malalties cròniques com l'artritis, malalties cardíaques i diabetis tipus 2.

A més, conté vitamines antioxidants com la vitamina C, A i E, que neutralitzen els radicals lliures i protegeixen les cèl·lules de l'estrès oxidatiu. Aquest efecte antioxidant és clau per prevenir la inflamació crònica i mantenir un sistema immunitari equilibrat.

Beneficis de l'alvocat per a la salut

L'alvocat també és una font de fibra excel·lent, un component que afavoreix la salut digestiva i contribueix a mantenir una microbiota intestinal saludable. La fibra soluble de l'alvocat alimenta els bacteris beneficiosos de l'intestí, reduint la inflamació al sistema digestiu i millorant l'absorció de nutrients.

Dona sorpresa assenyalant un alvocat a una cuina.

En termes de salut cardiovascular, l'alvocat pot ser un gran aliat. Els seus àcids grassos monoinsaturats ajuden a reduir el colesterol LDL, conegut com a “colesterol dolent”, mentre mantenen o fins i tot augmenten el colesterol HDL, o “colesterol bo”. Això redueix el risc d'acumulació de plaques a les artèries, contribuint a un cor més sa.

L'alvocat conté carotenoides com la luteïna i la zeaxantina, que són beneficiosos per a la salut ocular. Aquests compostos protegeixen els ulls dels danys provocats per l'exposició a la llum, ajudant a prevenir malalties oculars relacionades amb l'edat.

D'altra banda, les propietats antioxidants i antiinflamatòries de l'alvocat també són excel·lents per a la pell. Consumir alvocat regularment ajuda a mantenir la pell suau i protegida de l'envelliment, gràcies a la seva vitamina E i greixos saludables.

➡️ Consum

Més notícies: