Bonpreu sorprèn tothom amb un nou producte 100% català que arrasa en vendes
Els amants del formatge tenen una boníssima notícia que ja poden degustar gràcies a la col·laboració
Bonpreu coneix bé el perfil dels seus clients, així que s'ha posat fil a l'agulla per oferir-los un producte que està causant sensació. El formatge o l'estimes o odies, així que per als primers, el supermercat català té una novetat.
I és que ha sortit a la venda Brunat, el primer formatge elaborat amb llet de vaques de raça Bruna dels Pirineus. Aquesta raça bovina, una de les poques autòctones del país, pastura als prats de la formatgeria de Mas Rovira. Des d'allà, Pere Rovira i Carlota Lacasa han vist complert el somni de crear un producte autèntic de la terra.
Bonpreu aposta per un producte amb història
La història darrere de Brunat es remunta a la criança d'unes 150 vaques d'aquesta raça, destinada inicialment a la venda de carn. Tot i això, Rovira sempre va tenir la idea d'aprofitar la llet per produir formatge. Aquesta idea es va materialitzar gràcies a la col·laboració amb Bonpreu, convertint-lo en el primer formatge de raça bruna que arriba a la gran distribució.
L'elaboració de Brunat requereix de nou litres de llet per produir un quilo de formatge. S'elabora amb llet pasteuritzada de vaca bruna, quallada enzimàtica i pasta premsada. El formatge té una escorça marró que es torna daurada gràcies als rentats amb aigua i sal durant la maduració de 45 dies.
Carlota Lacasa, cofundadora de la formatgeria, destaca que l'escorça proporciona un sabor més complex i amb més cos. Per la seva banda, Pere Rovira el formatge com a "molt saborós i cremós". Així mateix, recomana consumir-lo a temperatura ambient per apreciar-ne tots els matisos.
La clara filosofia de Bonpreu
Per a Bonpreu, la introducció de Brunat és una aposta estratègica. De fet, el cap d'operacions de l'empresa, Joan Sabartés, destaca el compromís de Bonpreu amb els productes de proximitat i les races autòctones. "Acceptem encantats per seguir donant suport als productes del país i fer que els clients els coneguin", assegura.
La relació de Bonpreu amb la raça bruna dels Pirineus no és nova. Recentment, han introduït carn d'aquestes vaques amb l'objectiu de fer conèixer la raça i millorar la qualitat de la carn. Aquest projecte compta amb el suport de l'Institut de Recerca i Tecnologia Alimentàries (IRTA) i la Universitat Autònoma de Barcelona.
Els elements de qualitat que el distingeixen
Sigui d'aquesta raça o no, la veritat és que la carn que es ven a Bonpreu sempre ha destacat per la seva qualitat. Almenys així ho han manifestat més d'una vegada els rànquings de supermercats més ben valorats. Per això la nova aposta de la botiga és una diana al centre per als que busquen del bo, el millor.
El formatge Brunat també compta amb el suport de la Federació de la Raça Bruna dels Pirineus (FEBRUPI). Aquest organisme fa costat al coneixement i el consum de la carn i productes derivats d'aquesta raça. Amb aquesta col·laboració, tant Mas Rovira com Bonpreu busquen destacar la feina dels ramaders i dinamitzar les zones rurals del Pirineu.
Més notícies: