· 1 de Febrer de 2012. 17:38h.

Chacón rectifica Nadal l'endemà

Afirma que "tot el PSC i tot el PSOE" estan en contra del pacte fiscal proposat per CiU

Chacón rectifica Nadal l'endemà

Nadal, assegut a primera fila, durant l'acte de l'Ateneu

La candidata a la secretaria general del PSOE, Carme Chacón, ha defensat a Madrid que "tot el PSC i tot el PSOE" s'oposen al pacte fiscal proposat pel president de la Generalitat, Artur Mas, perquè "emmascara" un concert econòmic, malgrat que els diputats del grup del PSC al Parlament, Joaquim Nadal i Rocío Martínez-Sampere van assistir aquest dimarts a l'acte de la societat civil catalana a l'Ateneu per a reivindicar el pacte fiscal.

En una entrevista a Los Desayunos de TVE, Chacón ha dit que els socialistes estan a favor d'una revisió del sistema fiscal, però "que segueixi tractant d'apropar els ingressos per règim comú i règim foral a les comunitats autònomes".

"Aquest és el camí i es diu solidaritat", ha comentat l'exministra, que ja havia defensat dies abans que ella sempre s'ha oposat "amb dents i ungles" al nou finançament de la Generalitat que proposa CiU.

D'altra banda, la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, espera que el PSC s’acabi sumant a la reclamació del pacte fiscal per a Catalunya durant una entrevista al programa de Catalunya Ràdio Tot és molt confús, amb Pere Mas.

De Gispert creu que els socialistes catalans s’ho estudiaran a fons un cop passi el congrés del PSOE: “Jo crec que aquests dies potser el PSC està amb un altre tema que acabarà aquest cap de setmana i, per tant, també s’ha de donar temps al temps".

"Jo crec que a partir de la setmana que ve és un dels temes que estaran sobre la taula i que jo espero i, la veritat, ho desitjo, que la major part de grups polítics es posin d’acord, perquè si no anem a la una no ens prendran seriosament.”, ha insistit.

La presidenta de la cambra catalana creu que en el context actual de crisi econòmica és més necessari que mai que Catalunya pugui recaptar i gestionar tots els impostos.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#4 Manel, Esplugues de Llobregat, 01/02/2012 - 18:11

la Chacón diu que el concert economic el considera 'profundament insolidari'.. Potrser que ens expliqui quina definició li donaria a que a Catalunya només s'inverteixi el 55% dels impostos que paga. El 45% s'els queda l'estat, per a pagar politics,PER's, AVEs, Autovies inutils i aeroports peatonal

#3 Joan, Vilajuïga, 01/02/2012 - 18:11

A aquestes alçades, esperar cap gest a favor de Catalunya de la sucursal del P$O€ és de persones de massa bona fe, o directament de babaus. No se'n pot esperar res de bo.

#2 Manel, Esplugues de Llobregat, 01/02/2012 - 18:08

Avui Chacón Ha parlat en nom dels representants socialistes que van ser presents a l'acte d'ahir a l'Ateneu, dient que hi van anar a escoltar i no a donar suport a la demanda.I defensa l'actual sistema de finançament autonòmic que 'va aprovar tot el socialisme espanyol'..... --calen mes comentaris?