Edició 2022 SIL Barcelona
BRANDED CONTENT

El SIL torna a situar Barcelona com a capital de la logística en el seu 25è aniversari

Els dies 7, 8 i 9 de juny la ciutat tornarà a ser la capital internacional de la indústria logística

Barcelona es troba en un entorn privilegiat. La ciutat es posiciona com un hub logístic referent a Europa gràcies a la seva ubicació geogràfica estratègica, la seva avançada infraestructura de transport i el seu compromís amb la innovació, convertint el territori metropolità en un espai clau per al sector. Però també amb talent internacional, jove i amb futur. La logística ja ha assolit aproximadament el 14% del PIB de Catalunya, segons l'Observatori de la Logística, dut a terme per CIMALSA.

Parlar de logística a Catalunya és parlar del Saló Internacional de la Logística (SIL). Un esdeveniment organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i que celebra 25 anys amb una edició molt completa i especial, centrada en el model basat en l'impuls del negoci, el networking i el coneixement.

Els dies 7, 8 i 9 de juny la ciutat tornarà a ser la capital internacional de la indústria logística gràcies a aquest espai que promou les sinergies entre professionals i on es presenten les últimes novetats del sector.

En aquesta ocasió, el SIL 2023, que tornarà a celebrar-se a la Fira de Barcelona, comptarà amb un total de 144 sessions, 650 empreses participants, més de 400 ponents i visitants de més de 80 països diferents. A més, experts en el sector presentaran més de 150 innovacions en exclusiva mundial.

Pere Navarro, president del SIL, comenta que “gràcies al treball constant des de fa 25 anys, hem consolidat el SIL com la fira de parla hispana líder al món i un referent a Espanya, al sud d'Europa i al Mediterrani. Durant aquests anys sempre hem evolucionat de la mà del sector; actualment estem vivint una revolució que està ajudant a la seva transformació, a causa de l'avanç d'aspectes com el Big Data, la Intel·ligència Artificial o el blockchain, i que estan influint i influiran en la millora dels processos logístics en els pròxims anys. Per descomptat, les accions centrades en la sostenibilitat també han guanyat en importància, per complir fidelment amb els ODS de les Nacions Unides”.

El dimarts 6 de juny començarà la setmana especial dedicada a la logística amb la Nit de la Logística, al Teatre Nacional de Catalunya, amb la celebració d'un sopar de gala en el qual es farà un reconeixement especial als professionals del sector.

En aquesta edició, la regió d'Euskadi serà la comunitat convidada. Durant la fira, diferents professionals mostraran el posicionament clau de la regió com a hub logístic estratègic per a l'Eix Atlàntic Europeu. L'important port de Bilbao, l'aeroport de Vitòria-Gasteiz com un dels principals punts de recàrrega en l'àmbit nacional, la xarxa viària o ferroviària, fomenten la competitivitat i potencien la multimodalitat de la comunitat autònoma.

La fira ha assolit una presència internacional del 40% d'empreses, amb la representació de països com França, Mèxic, Suïssa, Itàlia, Portugal, Equador, Alemanya, Regne Unit, Uruguai, Polònia, Argentina, EUA, Bèlgica, Austràlia, Paraguai, Holanda, Finlàndia, Andorra, Panamà, Xina, Corea del Sud, Singapur i Xile, juntament amb un gran estand en el qual participen empreses de Turquia.

Aquesta internacionalitat s'ha vist potenciada amb la celebració de nombrosos congressos internacionals, que tindran lloc dins de la fira. Parlem de la 39a edició d'ALACAT, el congrés més gran del sector a Llatinoamèrica; de la 18a edició de l'European Conference & European Research Seminar, organitzat per l'entitat més gran internacional del sector de la cadena de subministrament; de l'EUROLOG, el congrés anual de l'European Logistics Association; i de la MedaLogistics, una de les principals plataformes de networking del Mediterrani per a la cadena de subministrament i les activitats logístiques.

La directora general del SIL, Blanca Sorigué, ha assenyalat que “el SIL s'ha caracteritzat per ser l'única fira en la qual estan representats els diferents sectors que formen part de la cadena de subministrament, com transport, logística, distribució, intralogística, manteniment, inmologística, última milla, tecnologia, indústria 4.0, start-ups, infraestructures, etc. Aquesta varietat de sectors ens permet gaudir en primícia de fins a 150 novetats en innovació, entorn a la implantació de la indústria 4.0, que es presentarà aquests dies”.

A més, es realitzaran fins a 144 sessions presents en l'apartat SIL Knowledge, un punt de trobada sobre els temes més actuals, com sostenibilitat, supply chain, innovació, digitalització, e-commerce, o talent.

Les startups també tindran una representació amb un espai on mostraran les seves innovacions més tecnològiques, així com un lloc on s'organitzaran trobades entre empreses i candidats per promoure el talent en el sector, sota el nom de JobMarket Place.

Les inscripcions per assistir a la fira es poden fer a través de la pàgina web, on també es pot trobar tota la informació completa i actualitzada sobre la fira.