Assistents al SIL Barcelona 2023
BRANDED CONTENT

El 25è aniversari del SIL finalitza amb un 20% més d'assistents

El SIL ha tingut un impacte econòmic sobre la ciutat i la seva àrea metropolitana de 50 milions d'euros

El SIL Barcelona, una de les majors fires mundials de Logística, Transport, Intralogística, i Supply Chain, i el referent a Espanya, el Mediterrani i Amèrica Llatina, organitzada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), ha tancat avui la seva 23ª edició amb més de 15.000 participants, amb  650 empreses, un 40% d'elles internacionals, i més de 250 esdeveniments. Aquesta xifra suposa un augment del 20% respecte a la registrada en 2022 quan es van superar lleugerament els 12.000 assistents..

Durant la celebració del seu 25 aniversari, el SIL ha tingut un impacte econòmic a la ciutat i la seva àrea metropolitana de 50 milions d'euros, gràcies a l'assistència multitudinària que ha tingut durant els tres dies de la seva celebració a Barcelona, al mateix temps que moltes empreses participants han manifestat haver tancat molts negocis i operacions que es concretaran en els pròxims mesos. L'èxit del 25 aniversari queda corroborat amb les dades que llança la plataforma digital del SIL des d'on s'han realitzat 8.317 intercanvis de contactes digitals, prop de 3.000 sol·licituds de reunions i 7.106 missatges entre assistents.

El SIL 2023, que enguany ha comptat amb Euskadi com a comunitat autònoma convidada, ha reunit un ampli ventall d'expositors els qui han presentat més de 150 novetats en exclusiva mundial sobre solucions tecnològiques, innovacions i serveis especialitzats en matèria de logística, transport, intralogística, distribució, última milla, etc. A més, ha comptat amb una programació completa de conferències, taules rodones i activitats paral·leles on s'han abordat els desafiaments actuals i les tendències emergents en la indústria. 

El president del SIL,  Pere Navarro, ha volgut posar en valor que “una vegada més, l'èxit del SIL Barcelona ha estat possible gràcies a l'elevat perfil de totes les empreses i professionals que durant aquests tres dies s'han reunit en el gran punt de trobada del sector al nostre país. Són moltes les empreses participants que ens han manifestat la seva satisfacció perquè al llarg d'aquests tres dies han tancat negocis i han realitzat contactes de molta qualitat”. I prossegueix: “hem viscut una edició realment especial. La celebració dels 25 anys ha coincidit amb un moment de transformació del sector, amb la implementació d'avanços tecnològics que milloren tots els nivells de la logística. Durant aquest temps, la fira ha crescut amb el sector, basant-nos en la internacionalitat, a potenciar els negocis, el networking i el coneixement del mercat. Des d'avui ja estem treballant per a mantenir aquest alt nivell per a l'edició SIL 2024”.

Per part seva, Blanca Sorigué, directora general del SIL ha explicat que “el SIL ha mostrat una vegada més el seu gran potencial en reunir els agents més destacats a nivell internacional del sector logístic i ha estat l’aparador perfecte per a realitzar networking, comptant amb 650 empreses participants i reunint més de 15.000 professionals. A més d'haver superat el nombre de professionals que han participat, respecte a l'última edició, cal destacar la qualitat d'aquests assistents perquè el 90% ens ha manifestat que ocupen càrrecs amb capacitat de decisió de compra en les seves empreses”. Sorigué ha afegit que “som l'únic esdeveniment on tots els sectors de la cadena logística estan representats, servint de palanca clau per al creixement i desenvolupament de la logística, no sols a nivell local, sinó a nivell mundial.  El nostre desig és continuar tenint aquest èxit com a mínim altres 25 anys”.

I enmig d'aquest clima de satisfacció després d'un 25 aniversari d'èxit el SIL ha aprofitat per a llançar les dates de la seva pròxima edició que tindrà lloc del 5 al 7 de juny de 2024.

La comunitat portuària de Barcelona pren el protagonisme

El Port de Barcelona ha estat un dels grans protagonistes de l'última jornada celebrant una roda de premsa i la presentació de la Missió Empresarial del Port de Barcelona a l'Índia, a més el seu tradicional cocktail que ha reunit a tota la comunitat portuària amb la presència de transitaris, consignataris, empreses estibadores, treballadors, proveïdors i clients, en el que ha estat un dels esdeveniments més multitudinaris del dia.

El Job Market Place del SIL realitza entrevistes per a cobrir vacants logístiques

Durant aquesta última jornada, l'esdeveniment ha acollit el Job Market Place, que Barcelona Activa organitzava en col·laboració amb el SIL, i ha comptat amb diverses empreses inscrites amb intenció de cobrir diferents vacants laborals, entre les quals destacaven Alquímia Fruits, Cargobici, Càrrec-Partner, Decathlon, DHL Supply Chain, Grup CTC, Mail Boses, Torredella Enginyeria-Arquitectura i Vanapedal. Es tracta d'un espai de reclutament i networking en el qual les empreses han pogut trobar candidatures concordes a les seves necessitats. Un total de 374 candidats van presentar la seva sol·licitud als llocs oferts per les empreses participants, d'entre els quals es van seleccionar als 107 que més compleixen amb els perfils requerits, els quals han mantingut aquest matí una entrevista de treball en aquest últim dia del SIL.