Shakira posant somrient amb els nens de la nova escola inaugurada a Barranquilla gràcies a l'ajuda de la fundació La Caixa

Shakira inaugura una nova escola amb l'impuls de la Fundació la Caixa

El nou centre acollirà al voltant de 1.000 estudiants cada curs i els més de 53.000 habitants del barri de Nuevo Bosque de Barranquilla

“En nom meu i en el de la Fundació Pies Descalzos, expresso la immensa gratitud i l’orgull que sento de tenir aliats i amics com l’Alcaldia de Barranquilla, la Fundació la Caixa, la Fundació FC Barcelona i la Fundació LCI Educació en el compliment d’un nou somni: construir una nova escola a Barranquilla i continuar donant suport a les nenes, els nens i els joves de la ciutat”, ha declarat l'artista i fundadora de la Fundació Pies Descalzos, Shakira, en la inauguració del nou centre educatiu al barri de Nuevo Bosque.  

Amb més de 6.000 metres quadrats, l’escola rebrà cada any prop de 1.000 estudiants, que hi duran a terme els seus estudis d’educació bàsica primària i secundària. A més, serà un centre comunitari que obrirà espais per a pares, mares i altres membres de la comunitat. “Som testimonis de l’impacte que tenen les infraestructures de les escoles i l’educació en els infants i els joves de Colòmbia, i continuarem ajudant-los a través d’espais adequats per al seu aprenentatge i de projectes educatius que reforcin les seves habilitats i els seus talents en el present i el futur”, ha assegurat la directora executiva de la Fundació Pies Descalzos, Patricia Sierra.

El projecte, que es va iniciar el 2018, ha comptat amb una inversió total de prop de 4 milions d’euros en la construcció de 22 aules regulars, 4 aules de preescolar, 2 laboratoris, aules d’art, biblioteca, menjador, cuina i altres espais comuns.

En l’acte d’inauguració, Shakira, ha emfatitzat la importància de continuar treballant per promoure la qualitat educativa en Colòmbia. L’han acompanyat els representants de les organitzacions aliades. Xavier Bertolín, director corporatiu d’Educació i Màrqueting de la Fundació la Caixa, ha assegurat que “impulsem la transformació educativa amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’aprenentatge i garantir l’equitat i la igualtat d’oportunitats dels joves, especialment els que es troben en situacions de vulnerabilitat. Amb el nostre suport a la creació d’aquesta escola, volem contribuir a que els nens i nenes de Barranquilla que han crescut en entorns de necessitat puguin aconseguir un futur millor”. 

Por la seva banda, la Dra. Marta Segú, directora general de la Fundació FC Barcelona, ha destacat que “és una gran satisfacció per a la Fundació Barça inaugurar l’escola Nuevo Bosque a Barranquilla amb aliats tan rellevants amb qui compartim objectius i valors. L’educació i l’esport són eines màgiques per transformar la vida dels nens, nenes i joves, oferint un futur d’esperança per a les seves comunitats”. 

Luis Diego Quirós, director d’operacions de LCI Education, ha assenyalat que “estem molt orgullosos de poder donar suport a Pies Descalzos i a la ciutat de Barranquilla per enfortir un dels projectes socials més importants: l’educació de les generacions futures. Creiem fermament en el poder de l’educació i del pensament creatiu per solucionar els problemes del present i volem ser partícips de projectes com aquest, que generen canvis i una oportunitat única per a una comunitat que ho mereix”.

En l’actualitat, són més de 152.000 nens, nenes i joves els que han participat en els projectes educatius de les escoles Pies Descalzos, amb més de 880.000 famílies acompanyades i 9 escoles construïdes que contribueixen a l’educació de qualitat a Colòmbia i al desenvolupament del país per trencar el cercle de la pobresa en la vida dels seus habitants.