Muntatge d´una autovia amb pluja, el logo de la DGT i bitllets d´euro

ACTUALITAT

La surrealista multa que us poden posar a Barcelona: no és la primera vegada

Una conductora ha hagut de reclamar una sanció interposada per un vehicle que anava a la grua municipal

Si circular pel centre de Barcelona pots emportar-te una multa que et deixarà de pedra. I així és com s'ha quedat una ciutadana que va ser multada mentre el cotxe, destinat al desballestament, era remolcat per una grua municipal de la ciutat comtal.

El vehicle, transportat per l'empresa B, va ser captat per una càmera de la ZBE i va resultar en una sanció per circular sense autorització. El síndic de greuges de Barcelona, David Bondia, ha decidit denunciar els fets. Ja que considera que és un nou cas insòlit relacionat amb la normativa de la zona de baixes emissions (ZBE).

Més casos de multes sense sentit a una ZBE de Barcelona

Per sorprenent que sembli, no és la primera vegada que passa, tal com recorden des de Tot Barcelona. De fet, el juliol de l'any passat, Gabriel va ser multat quan el cotxe, estacionat a l'àrea verda, va ser remolcat durant unes obres.

Després de pagar 248 euros per recuperar el cotxe, va rebre una multa addicional per circular sense distintiu mediambiental. En totes dues situacions, les fotografies annexes a les denúncies mostraven clarament els cotxes sent remolcats.

L'Ajuntament de Barcelona ha reconegut els errors en tots dos casos i ha retirat les multes. En cas de Gabriel, la multa va ser anul·lada dos dies després de la publicació de l'incident. Per a la ciutadana, l'expedient sancionador es va anul·lar el mateix dia de la notificació.

Demanen més solucions per evitar noves multes

La Sindicatura de Greuges de Barcelona suggereix implementar solucions tècniques per filtrar adequadament les imatges i evitar futurs errors. Per això Bondia ha recomanat a l'Institut Municipal d'Hisenda continuar millorant mesures tècniques i organitzatives per prevenir aquestes equivocacions.

I és que per si ja fos poc el disgust que et pots emportar si el teu cotxe l'agafa la grua, ni t'explico si a més reps una multa durant el trajecte.

Més enllà d'aquests errors, els conductors de Barcelona han de saber que per circular per zones ZBE sí que cal portar la certificació demanada. Així, des del consistori pretenen contribuir a rebaixes les emissions generades pel trànsit habitual de la ciutat.

➡️ Actualitat

Més notícies: