Primer pla de Ricky Rubio amb una gorra negra
ACTUALITAT

Ricky Rubio confessa un dels moments més durs de la seva vida i diu adéu a l'NBA

El jugador de bàsquet espanyol ha emès un comunicat oficial i ha acabat amb totes les especulacions recents

Ricky Rubio ha sorprès anunciant oficialment la seva jubilació de la NBA rescindint el seu contracte amb els Cleveland Cavaliers. Rubio, de 33 anys, renunciarà a 6 milions de dòlars que li corresponien per contracte, preferint posar fi als seus 12 anys de carrera a la millor lliga de bàsquet del món.

La notícia arriba després de mesos d'especulació i silenci al voltant de la situació de Rubio.

De fet, l'esportista ha estat absent des de l'agost de l'any passat, fent un descans per tenir cura de la seva salut mental. El base català va decidir fins i tot renunciar a participar al Mundial amb la selecció espanyola, generant preocupació entre els seus seguidors i la comunitat esportiva.

Un camí de roses, i espines

Rubio va anunciar la seva retirada a través d'un comunicat personal, on va compartir la duresa de la seva experiència el 30 de juliol i la va descriure com una de les nits més difícils de la seva vida.

Tot i que encara no se sent preparat per compartir tots els detalls, va expressar el seu desig de fer-ho en el futur per brindar suport a aquells que es puguin enfrontar a circumstàncies similars.

Ricky Rubio jugant a bàsquet amb els Cleveland
Ricky Rubio, jugador de bàsquet espanyol, durant un dels seus partits al Cleveland, de la NBA | RTVE

“La del passat 30 de juliol va ser una de les nits més dures de la meva vida. La meva ment se'n va anar a un lloc fosc”. “Ja havia pogut intuir que anava en aquesta direcció, però mai no vaig arribar a pensar que no tenia controlada la situació”, ha declarat.

“L'endemà vaig decidir aturar la meva carrera professional del tot. Un dia, quan senti que és l'apropiat, m'encantaria poder compartir la meva experiència completa amb tots vosaltres perquè pugui servir de suport als qui travessen situacions similars”, ha afegit.

El jugador ha sentenciat dient que: “M'agradaria mantenir-ho tot en privat per respecte a la meva família i a mi mateix, ja que continuo treballant per millorar la meva salut mental. Almenys puc dir orgullós que em trobo molt millor i continuo millorant cada dia més”.

En el comiat, Rubio va agrair als 4 equips pels quals va passar durant la seva carrera: Minnesota Timberwolves, Utah Jazz, Phoenix Suns i Cleveland Cavaliers. Especialment, va esmentar Cleveland, la seva última casa a la NBA, agraint al club i als seus directius el fet d'entendre i respectar la seva situació.

Un futur incert

La incertesa envolta ara el futur de Ricky Rubio, tant a nivell esportiu com a nivell personal. El primer a la seva agenda és la seva salut mental i el seu benestar. Després, ja arribarà el torn de pensar en el camí que tocarà tornar a emprendre.

La situació de Rubio no està aïllada al món de l'esport, i han estat diversos esportistes que durant anys han manifestat tenir problemes de salut mental. Els entrenaments, els objectius i la pressió per ser cada dia millor passa factura i, de vegades, els fa tocar fons. Ara toca descansar i cuidar-se per, potser, tornar de nou.