Muntatge fotogràfic entre dues imatges del desallotjament del centre social Estudi 9 a Santa Coloma de Gramanet
ACTUALITAT

Una okupa posa el braç en un bidó amb ciment, acaba desallotjada i a la UCI

El desallotjament al centre social Estudi 9 a Santa Coloma de Gramenet va acabar amb una okupa i dos Mossos ferits

Una de les okupes de Santa Coloma de Gramenet va haver de ser traslladada a l'hospital, després de ser desallotjada de l'edifici Estudi 9. Els Mossos van començar amb el desallotjament a primera hora del matí, i no van acabar fins tocades les dues del migdia.

Segons apunta l'Agència Catalana de Notícies, el desallotjament del centre okupat es va allargar durant nou hores. Finalment, després que el cos policial aconseguís treure de l'immoble dues dones okupes que tenien els braços atrapats en bidons de grans dimensions plens de ferralla i fonament, va finalitzar el desallotjament.

Tot i això, precisament per tenir els braços atrapats en un dels bidons, una de les okupes va haver de ser traslladada a l'hospital pel Sistema d'Emergències Mèdiques.

Una okupa de Santa Coloma, traslladada a l'hospital

Una okupa del local Estudi 9 de Santa Coloma de Gramenet ha resultat ferida greu després d'haver introduït el braç en un bidó amb fonament i ferralla per dificultar l'acció policial.

Tal com ha informat l'ACN, en un primer moment no es descartava la possibilitat que la jove okupa acabés perdent el braç, però finalment ho podrà conservar. Tot i això, la noia està ingressada en un centre hospitalari on se li estan tractant aquestes ferides.

Imatge de l'okupa ferida de Santa Coloma
La noia va haver de ser traslladada a l'hospital després de ser desallotjada. | ACN

Un desallotjament sense detencions, però sí amb Mossos ferits

L'accés dels Mossos a l'interior de la sala okupada es va produir cap a les 08.20 hores del matí. Un cop a dins, els Mossos es van trobar amb una actitud hostil per part dels okupes, els quals van començar a llançar pedres i altres objectes contra el cos policial.

Aquestes accions van provocar que dos dels efectius que participaven en el desallotjament resultessin ferits lleus, encara que van aconseguir desallotjar els okupes sense detencions.

Tot i això, els Mossos d'Esquadra van haver de tornar a intervenir a la nit. Segons indica l'ACN, unes 300 persones van protestar al centre de Santa Coloma contra el desallotjament de la casa okupada. Durant la manifestació, els participants van provocar aldarulls i fins i tot es van enfrontar contra el cordó policial, el qual va haver de carregar contra ells.

Al voltant de les 21.00 h els Mossos ja havien controlat la situació i dispersat la manifestació. Ara, el cos de la policia catalana investiga els autors dels danys provocats.