Edifici de Grifols de fons, i al cercle de l'esquerra, un panell de la Borsa

ACTUALITAT

Nou revés per a la catalana Grifols les últimes hores

Grifols pateix una nova caiguda a la Borsa de més del 10%, que s'uneix a una altra caiguda del 35% que ja va tenir dijous de la setmana passada

La companyia catalana Grifols patia un nou revés aquest dilluns després que les seves accions tornessin a desplomar-se a la Borsa. Al voltant de les 13.00 hores, el descens era del -11,41%, arribant a baixar així de la cota dels vuit euros.

Aquesta dada confirma la tendència tan preocupant de l'última setmana, amb la farmacèutica marcant unes dades molt negatives. Un cop es van presentar els comptes, dijous va experimentar una caiguda del 35%, baixant de la barrera dels 8 euros. El divendres 1 de març agafaria una mica d'aire després de recuperar un 18%, però la caiguda acumulada dels darrers cinc dies s'aproxima al -33%.

Aquests resultats econòmics, en comptes d'aclarir els possibles dubtes sobre la companyia, l'únic que van fer va ser crear més desconfiança. Aquests comptes es van presentar sense auditar, sense la signatura de tot el consell i amb dubtes sobre la generació de flux de caixa, recull Cinco Días.

A Grifols estan tractant de calmar els ànims per recuperar de nou la confiança dels mercats a la Borsa. Per això, divendres van aportar el detall de les seves previsions sobre la gestió de caixa, on es recull un deute 9.000 milions.

Imatge de l'evolució el 4 de març de 2024 de les dades de l'empresa Grifols a la borsa
Evolució de Grifols aquest dilluns a Borsa | Google Finance

Des de la companyia catalana confien tancar l'exercici en equilibri en termes de flux de caixa. Compten que la inversió en centres de plasma als Estats Units i les despeses de reestructuració acabi concentrant l'excés d'efectiu creat.

Afegeixen, a més, que el dividend que es va pagar a la societat patrimonial de la família Grifols, Scranton, no va implicar cap perjudici a la caixa. Sembla que aquestes explicacions van convèncer el mercat, que li va permetre pujar un 18,35% divendres.

En qualsevol cas, els analistes es mostren molt prudents amb aquestes dades de la borsa. S'estimen més esperar a la publicació de l'informe d'auditoria de KPMG així com a les conclusions de la investigació efectuada per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Imatge de l'evolució a la borsa de l'empresa Grifols del 27 de febrer al 4 de març
Evolució en els darrers cinc dies a l'Ibex 35 | Google Finance

Se li acumulen les males notícies a Grifols

La situació de Grifols a Borsa el col·loca en una situació especialment delicada. Però no és l'únic problema a què ha hagut de fer front la companyia catalana els últims dies.

Un dels seus principals accionistes, Capital Group, va decidir reduir-ne la participació, passant del 5,104% al 4,60%. Aquesta pèrdua de presència de Capital Group coincideix a més amb un nou atac per part dels inversors a la baixa.

➡️ Actualitat

Més notícies: