Fotomuntatge amb una imatge d'una fàbrica de fons i al capdavant una rodona vermella amb el logotip difuminat de Wallbox
ACTUALITAT

La fàbrica que acaba d'anunciar que tanca per sempre a Catalunya

L'empresa catalana Wallbox, fundada a Barcelona, ha anunciat el tancament de la fàbrica a Sant Andreu de la Barca


Males notícies per a una fàbrica catalana. Wallbox, una empresa fundada a Barcelona dedicada a la fabricació i distribució de solucions de càrrega per a vehicles elèctrics, anunciava aquesta setmana el tancament de la fàbrica.

Aquesta, que no tenia activitat des del 2023 i només havia operat com a magatzem els últims mesos, s'ubicava a Sant Andreu de la Barca. Finalment, i després d'un ERO l'any passat, Wallbox s'ha vist obligada a abaixar la persiana de la fàbrica.

Adéu a la fàbrica de Wallbox a Catalunya

Tanca la fàbrica de Wallbox a Sant Andreu de la Barca. Així ho anunciava l'empresa catalana aquest dimecres passat, 28 de febrer, després de declarar que feia uns mesos que no hi havia activitat.

Wallbox, l'empresa fundada per Enric Asunción i Eduard Castañeda el 2015, va iniciar un pla de retallades el 2023. La startup catalana va reduir, així, 60 milions d'euros en despeses, després de la caiguda de producció de vehicles elèctrics tant als Estats Units com a Europa.

L'any passat Wallbox, que cotitza a Nova York, anunciava un pla de retallades que començava amb un ERO general de la plantilla al febrer. L'expedient va afectar una mica menys del 15% de la seva plantilla, un total de 96 treballadors.

"Els últims mesos, el centre només operava com a magatzem", va assegurar el conseller delegat i cofundador de Wallbox Enric Asunción. "L'activitat fabril es va traslladar al centre de la Zona Franca a començaments del 2023". Els treballadors de Wallbox a Sant Andreu de la Barca també van ser desplaçats a la mateixa fàbrica de Barcelona.

Wallbox tanca oficines arreu del món

És l'única fàbrica que tanca de Wallbox arreu del món, encara que no l'única seu d'oficines. Fins a l'agost del 2023, Wallbox comptava amb dues plantes productives a Barcelona, ara només en té una. A més d'una altra a la Xina i una altra més a Texas, als Estats Units.

També tenia presència a diversos països més, amb fins a 21 oficines repartides en 9 països diferents. Tot i que l'empresa catalana també es veia obligada a clausurar diverses seus, a Austràlia i Dinamarca.

Wallbox, que va ser un referent de la startup a Catalunya, ha descartat per a aquest any més retallades significatives. "Estem centrats a assolir la rendibilitat com més aviat millor. Volem que el 2024 sigui l'exercici de l'ebitda positiu", declarava Jordi Lainz, director financer de l'empresa.

➡️ Actualitat

Més notícies: