Muntatge amb uns gràfics a mans d'algú, Catalunya amb la bandera pintada i diners
ACTUALITAT

L'empresa que factura més de Catalunya: 9.000 milions i 15.000 treballadors

Un rànquing posa nom a les empreses que més van facturar en anys anteriors malgrat impediments com la pandèmia

Seat, Lidl Supermercats i Volkswagen. Et sonen, oi? Bé, doncs més enllà de ser empreses conegudes, també són de les que facturen més.

Concretament la primera puja a una facturació de 9.257 milions d'euros i compta amb una plantilla de fins a 15.000 treballadors. Lidl passa dels 5.000 milions i Volkswagen els 3.000.

A la llista de les 15 primeres es colen al seu torn noms com Bonpreu, Nestlé, Basf o FCC Construcción. D'altres, no tan conegudes com Punto Fa o Cargill completen part de la llista realitzada i analitzada per les autoritats de la ciutat comtal.

La Diputació de Barcelona ha emès aquesta setmana un informe revelador. En col·laboració amb l'Ajuntament de Manresa , s'ha revelat quines són les empreses amb seu social a Barcelona amb més facturació.

Les estudiades van assolir una facturació rècord d'aproximadament 328.985 milions d'euros l'any 2022. Tot i que les dades encara no estan completament consolidades a causa de l'anàlisi en curs de les societats barcelonines al Registre Mercantil 2022, es destaca la magnitud d'aquesta fita econòmica.

Una "facturació rècord"

Eva Menor, diputada responsable de l'àrea de Desenvolupament Econòmic de la DIBA i alcaldessa de Badia del Vallès, va assenyalar la importància d'aquesta fita. Menor s'ha referit a una “facturació rècord”. Les dades consolidades de l'any 2021 ja van revelar un augment significatiu amb les empreses barcelonines.

Aleshores, van facturar al voltant de 291.237 milions d'euros, representant un 13.3% més que l'any anterior. El 2020, calendari marcat pels desafiaments econòmics de la pandèmia.

L'estudi detallat de la DIBA no sols abraça l'estimació global, sinó que també desglossa la informació per sectors i comarques. També presenta un rànquing de les empreses amb més xifres de facturació. Segons el Registre Mercantil 2021, les companyies destacades en aquest aspecte van ser Seat, Lidl Supermercats i Volkswagen.

Llista amb les empreses que tenen més xifra de negoci a la província de Barcelona
Rànquing de les empreses amb més facturació a Barcelona | Registro Mercantil

Un impacte positiu clar en l'economia local

Aquesta anàlisi exhaustiva permet observar l'impacte positiu a l'economia local i la capacitat de recuperació després de l'any 2020, considerat l'any dur' de la pandèmia.

Els nivells de facturació del 2022, encara en procés de consolidació, superen no només els registres del 2021. Si no també els del 2019, tornant als nivells prepandèmics.

Aquests indicadors econòmics positius suggereixen un horitzó prometedor per a la província de Barcelona. Amb l'esperança que el creixement sostingut contribueixi al benestar econòmic general a la demarcació.