Una dona amb la mà aixecada i els ulls coberts apareix sobre una vista aèria d'un poble, amb un mapa a la cantonada superior dreta que destaca una regió en vermell.
ACTUALITAT

Aquest és el poble més 'lleig' de tota la província de Tarragona: inesperat

Una revista ha publicat una llista que deixa en molt mala posició alguns municipis petits de Catalunya

Hi ha un poble a Tarragona que és millor no visitar. O almenys així es desprèn de la llista elaborada per la revista Viajar. Precisament aquesta demarcació catalana és una de les més belles i atractives per als turistes.

Les seves platges solen atraure milers de persones cada estiu. Tot i que també té zones d'interior de gran interès i amb un important llegat cultural i històric. Però sembla que la revista no inclouria mai el poble de Tarragona, considerat com el més lleig: Perafort.

Ubicat a la comarca del Tarragonès, amb prou feines supera els 1.000 habitants. És un municipi petit, obrer i molt proper a altres ciutats més estimades i apreciades com Reus o Tarragona. Els criteris per escollir-lo com un dels pobles més lletjos de Catalunya han estat delimitats per la intel·ligència artificial, per la qual cosa la revista no vol responsabilitats.

Carrer estret amb edificis antics i una església al fons en un dia ennuvolat.

La història del poble més lleig de Tarragona

Encara que per a alguns no sigui un lloc idíl·lic per visitar, la veritat és que la seva història conté aspectes que poden interessar a molts. En aquest sentit, s'han trobat diverses restes arqueològiques que demostren la presència d'habitants durant l'ocupació romana. Aquest tipus d'informació no sorprèn després de saber que la mateixa Tarragona va ser romana durant anys.

També hi queden elements d'una època gloriosa en què els romans van trobar mar, bellesa, bon clima i bons aliments. Per la seva banda, Perafort va quedar despoblat durant l'època sarraïna i no es va repoblar fins després de la reconquesta. Se sap que el seu primer senyor va ser Guillem de Claramunt, algú que segurament sí que va veure alguna cosa interessant al poble.

Més endavant, a principis del segle XIII, Perafort va pertànyer als senyors de Castellvell. Finament, i després de passar per diverses mans, el 1467 la senyoria va quedar en poder de la cúria de Tarragona. Puigdelfí i Perafort es van unir per formar un únic municipi el 1846, i així segueixen després de dècades.

Plaça amb una església de pedra i un edifici antic, amb un rellotge a la torre, arbres i una cruïlla de vianants al centre de la imatge.

Els pobles més lletjos de Catalunya

Tarragona no ha estat l'única província catalana que s'ha vist assenyalada amb el dit. Així mateix, a la llista també es poden llegir altres noms de pobles com Alfarràs, Lleida, La Jonquera o Santa Coloma de Gramenet, a Barcelona. Tots ells semblen no acumular prou atractius per alliberar-se d'aquesta llista fatídica.

Segur que els veïns i els polítics no pensaran el mateix, encara que després d'aquesta publicació hauran de treballar el seu perfil més turístic. O potser no, ja que als pobles hi ha una calma innata que sovint és millor preservar com el millor dels tresors. Què importa si diuen que ets lleig, si vius tranquil.

➡️ Actualitat

Més notícies: